F1 2021 季前討論區 2

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
Fittipaldi to replace Nikita Mazepin ?
醬油呢

頂帽好靚
其實應該gio同細舒switch好似正常d
我估支那隊模式應該同hass差唔多 咩都買外同判出去
係f2妹下妹下總有日可能夠分 好似latifi
可能預左細舒第一年無貨賣所以擺落haas呢

gio同kimi兩位穩定拎分,兩位加持下架車又有進步,一動不如一靜。
但Gio其實唔會有位上垃利
其實兩隊仲係拉利engine都冇咩機分 都係一季拎幾分咁
唔夠親生仔又廢
其實Alfa Romeo同Ferrari 嘅關係唔似Red Bull同AlphaTauri咁

Alfa只係一隊customer team,唔似兩隻牛咁基本上係同一堆人講話曬事

反而HAAS同拉利關係仲好,一嚟HAAS入F1基本上都係當生意做,二嚟佢哋本身無咩staff,好多technical staff都係”ex”Ferrari staff,而wind tunnel直頭係同拉利share。相對之下,Alfa有自己staff同wind tunnel,用人上自然自由啲。
都係 同埋好似傳緊alfa唔用垃利engine
所以垃利迷利聯賽alfa佔haas上風囉,有時kimi仲係seb同LEC 前面
因為alfa始終只係個名同title sponsor
但係唔續拉利用Renault?
如果老舒真係出現係haas個車房
我諗真係唔洗叫 全部鏡頭都影住佢
Red bull香港送左好多禮物比香港d youtuber,呢個story係小薯茄d人share
全場焦點 影咩平治法利 肯定影Schumi啦

呢啲真係唔同 傳承落去
希望舒仔吸收到
分分鐘坐埋落去做advisor FIA 即刻變返MIA
難啊,好似有3定4年rolling period,過左rolling period嘅super license point就cancel,best rookie係前年拎亞軍,一炮過搞掂左嗰40分啊

支那周就收皮啦,計數嘅話佢21年要前4定5先得,不過出年個field都幾勁睇死佢一定冇
唔知 但是點都好過垃利engine掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞