F1 2021 季前討論區 2

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
一個賽車手lead 個車企點做電動車

外行教內行
未怕過
咸狗一定會減價續
都唔知係咪又想退休之後玩FE
agger
7 屆 F1 世界冠軍 Sir Lewis Hamilton 與 Mercedes 車隊的合約 已於 去年年尾已結束, 現時屬於 自由身/失業 狀態

不過雙方正商談新合約,雖然車隊領隊 Toto Wolff 早前放話指 將會於 三月初 第一次 Barcelona 冬測 之前 完成簽約, 但 據知現時情況正陷入膠著狀態, Sir Lewis 之 態度令到 Mercedes 股東之一 Daimler 甚為不滿

甚至傳出車隊放棄該 英國新晉貴族 ,改為提升車隊青訓車手 George Russell

消息人士指 Sir Lewis 為新約 開出 "四大訴求" (未知是否缺一不可):

1. 薪水每年增加到 3550萬 英鎊,確保成為薪酬最高的車手

2. 希望從車隊瓜分冠軍獎金中 10%

Mercedes 於 2020年 連續 第 7 次 獲得世界冠軍後獲得了約 1.3億 英鎊 的收入, 這意味著Sir Lewis 將會獲分配 1300萬 英鎊的獎金

3. 要求 Mercedes 提供禮物 : 其中一項是獲得一部即將推出並且是限量生產 250 輛的 AMG One 汽車 (見附圖)

4. 除了車手身份以外, 亦希望於車隊內賽車研發上有更大的話語權

至於 Sir Lewis 要求能否得逞, 我們繼續看下去 ...
如果咸狗出年班落
我何止切柒
紅毛泥封屎眼又點話
電動車?
隔離飯當好樂意交換
呢個要求大咬好撚多 唔續佢換圖上去都得
再叫素渣馬田
vettel +van russell 去AM玩住先
賭埋啲必勝波 夠膽就拎條J 黎賭垃利明年世界第二
咁快講定
賭拉利出年世二係同柒婆會聽人講係一樣
無可能既事
出年我叻世一

樓主點睇
時事台d小朋友真係on9架
屌,車迷咁少正常都block

樓主點睇
時事台d小朋友真係on9架
屌,車迷咁正常都block
唔係話波台班友成日開埋d膠po冇問題
但cc toy嘅人有時真係on9得好緊要
樓豬慘變5毛
去到最後鹹就算份約冇錢都會照續

大家唔洗再ff啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞