F1 2021 季前討論區 2

1001 回覆
1 Like 6 Dislike
新贊助商Cognizant應該係深藍色都好啲
無法想像BWT嘅粉紅色配英國賽車綠
Red Bull老闆:引擎可外購也可自產 三年內不會離開F1
Red Bull集團的老闆,奧地利億萬富翁Mateschitz表示,在引擎選擇的問題上,Red Bull車隊面臨多種選擇。但是在任何情況下,凍結引擎研發都是必須的。
“有多種可能。我們可以與另外一家成熟的製造商合作或者考慮自己生產引擎。一切尚未決定,但需要盡快明確,因為我們需要一年的準備時間,”他對奧地利媒體表示。
Mateschitz還表示,現在還不能說Red Bull旗下的兩支車隊一定能夠在未來數年被留在F1。本週Red Bull與Liberty Media簽署了一份繼續承辦奧地利大獎賽的合約。“我們和他們只簽署了一份三年的合約。我們不想再承諾更久,因為你必須看看未來會怎麼樣,看看F1會怎麼樣,看看世界的經濟會怎麼樣,”Mateschitz說。
FIA會唔會為左redbull 改下例
好似幫法拉利咁
RIA
MIA
到底FIA班人仲有無心搞F1

又環保又BUDGET CAP
明明觀眾多數想睇大廠無限燒錢鬥個你死我活
我諗係要等到Liberty Media 回本, 還晒d loan
我諗先至會有改變
如果唔係應該都會keep住係咁
Liberty Media借左好多錢黎收購F1,
Todt應該都係同F1夾埋架啦, 唔做唔錯
照住咁樣行多3年左右啦, 加強返Media宣傳
回到本,就應該會有改變既
講開頭盔例
太耐之前唔知
2015年係最嚴,唔俾有特別版頭盔
當年咸整咗個藍色頭盔都唔俾用,淨係放上ig打卡
2016年開始鬆啲,淨係要維持主要設計,另外可以有一個特別版頭盔
例如Vet就白色加德國旗,但係兩邊同後面就幾乎場場都有啲唔同,另外多數喺意大利站用特別版頭盔
又好似19年牛奶仔站站都有少少唔同,但係主要都係黃藍色設計,另外有一個同VR46一樣設計嘅特別版頭盔
20年解除所有限制

冇記錯F1話唔俾場場轉拉花係想俾觀眾容易認車手,本身話現場睇好難望到個號碼,後來加埋halo更加難仔細睇到個拉花,限設計(主要顏色)就方便認,同埋會有代表性
例如老舒紅色/冼拿黃色咁
近代少少就平治Ham白Ros黑

(有錯請屌細力啲)

咸狗出沒注意

屌你老母嚟料
出年有冇人會買綠帽
呢隻係racing green
咸狗份約俾daimler bam咗

Daimler Reportedly Hit the Brakes on Lewis Hamilton’s Enormous Mercedes F1 Contract Demands
https://www.essentiallysports.com/f1-news-daimler-reportedly-hit-the-brakes-on-lewis-hamiltons-enormous-mercedes-f1-contract-demands/
老細睇完擺個羅素落去都可以爭冠
仲洗鬼洗咁多錢落去請車手
Hulk有冇機
Hulk:俾三場機會我就夠
攞個第一就可以retire
咸sir 要半億一年會唔會大咬左d
係都去威記贖羅素啦
佢傻撚左 重要四年約
減一半 四年約都有價講既
做咗呀sir 緊係嗌高啲價架啦
我支持再嗌高啲個價
躝啦鹹狗 F1毒瘤呃糧又阻住新人做冠軍
一定係大咬架喇
Daimler如果比簽呢份約 就會比咸玩到40
講真 就算佢當時仲可以keep到而家冰人同大頭個能力 都唔一定保證玩足4年
更何況而家Russell有能力做佢接班人 佢寧願比威記折頭都唔比半億美金咸啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞