突發:美帝Velo華美手機銀行

974 回覆
72 Like 222 Dislike
Diu
成個華美都係支那嘢咁
你咪就係隻pr 狗囉
你pin 自己都唔pin #8
大家睇完樓主個19 pin 記得去#8睇下再諗
啲人見到應用寶好似發現新大陸咁
有留意開華美銀行一路等緊佢開放俾香港人開戶嘅一早知啦
根本FT 果啲其實就係做支港台生意,唔通啲鬼佬會用咩
FT 一間最唔穩陣既公司,反而係呢到吹到天上有地下無咁,已經係一個笑話!就係因為免佣!
窮唔緊要,但唔好無知啦,成日小朋友
不過打錯,係搭好哂路,唔係搭好哂街
自己睇返都笑左
美國仲有間叫國泰銀行又係主要做華人生意
又咁講,佢有SIPC
低門檻離岸揀佢都正路
呢間野個其實名就好然耐,依家有冇支資入股就唔知
而家個CEO同Chairman係
Dominic Ng 吳建民
香港出世
不過主要做華人生意
奶共就梗㗎啦

係好過國營中資銀行啲嘅
自己諗啦
華美銀行(East West Bank)就好似香港既中銀咁,點解美國人唔識死,仲係度開戶口?
https://lih.kg/1977691

個人靠估白手套嚟
屌你老味成個連登啲人都用中銀同牛牛, 喺度唔出聲扮睇唔到
結論係中銀同牛牛就OK
咁係美國都怕且要守返美國法規

但佢同支那千絲萬縷關係 對開離岸戶香港人而言 佢安唔安全 就自己衡量
得兩皮喺香港生存都「吻水」啦
留嚟喺香港用好過啦
SIPC保障大過FDIC喎
大佬呀,我都冇話華美冇FDIC,亦冇叫人唔好用,你衝出嚟做咩
美國正正式式嘅銀行嚟架,真係好想要個離岸戶口嘅咪開囉
有個ACH係方便嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞