突發:美帝Velo華美手機銀行

974 回覆
72 Like 222 Dislike
有D 鬼鬼地, 有支那吹奏已經可以放棄。
US$2500, 輸晒都係2萬姐
就算唔扣你錢

你既銀行資料都比黨全面鑑察
呢間應該主要係美國第一代華人移民先用 主要開係唐人街
bitcoin
有偉大的党做後盾
怕什麼
呢間野, 真係比華人用,裡面大多數支那人+極少香港人. 我啱啱移民到美國就用呢間 但過幾星期就即刻換左BOA.
有次個幫個教會留學生搞 佢地唔比用bno要用特衰先比申請( fremont Blvd 係間99隔離果間, 可能係個別事件 其他分行唔清楚.)
不了
呢間嘢唔係好信得過 但只需2500 講真 如係華美分支 要存的錢唔多 可開到美國戶口 就睇敢唔敢搏

但如果信佢 咁點解唔信firstrade? firstrade 咪仲多保障過佢 話哂SIPC保得多過FDIC

呢間嘢巿值不大 又咁多支那業 擺佢度咪仲危過放 HSBC 離岸? 同支那多業務 一樣有機凍結戶口 唯一保障係美國政府會睇住

結論係搏唔過
支那走資銀行

你咪用囉,因住被美國凍結資金
正解,其實美國銀行,話知你咩資,就算中銀都一樣要遵守美國法律,亦一樣受美國存款保障保護。

驚執咪唔好開lo

做多啲功課先好喎

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞