突發:美帝Velo華美手機銀行

974 回覆
72 Like 222 Dislike
Same account type, 兩個application根本可以交換用。

另外,張卡係visa, 中國可以issue 美國帳戶visa card咩?
張Card face 係咪唔同左?
係香港 點樣匯錢去依間銀行?
其實我月供美股(每1個月入相同金額美股) 咁走資仲好
呢間銀行唔係用來走資的,別誤會了。
想問問各位巴打

問Firstrade提款時, 佢話要退回原本滙去時的杳港銀行戶口,就算開咗美國的當地銀行戶口,都唔俾咁提款

點解你地可以用到美國Velo提款?係咪只要開咗華美, 用ACH存過錢入去,就可用返ACH把錢由Firstrade轉返去美國的銀行提款?

我知道用ACH係可以$0 charge 存錢和提錢

我之前一直用香港銀行把錢滙過去入錢,但有charge 開美國銀行戶口,用美國銀行戶口想提返之前香港滙入去的錢款唔得,點解你地用Velo可以提到錢? 各位是否一開始已用Velo存錢入錢? 如果之前一直用香港銀行滙錢過去,咁現在若果新開一個美國當地戶口,是否要用嚟存錢,才能用嚟提錢?
想問清楚少少 因有意用吓其他方法 減低存入及提款成本

請各位巴打指點吓 謝謝!
如果要經過華美北京處理,大家有心理準備大陸會Mon account
想走資

但反而俾支那mon 住?
在存款後的60天內,您只能將資金提取到當初存入資金的銀行賬戶中。如果原始銀行賬戶已關閉,則在您提供這些信息之後,我們可以啟動另一個銀行賬戶的轉賬:您的政府所核發的身份證件之圖片、您是關聯銀行賬戶的賬戶持有人之聲明,以及您原來的銀行賬戶已關閉之聲明。
我不是關香港戶口

只是諗緊用其他美國當地戶口 Velo我無諗過開,但呢間係美國銀行 假如用HSBC 去開美國 是否都同樣與Velo一樣? 用當地銀行存錢入去 提款亦係

咁樣可以慳返D charge

用HSBC滙過去 可以唔使charge
無地址點開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞