突發:美帝Velo華美手機銀行

974 回覆
72 Like 222 Dislike
唔比先算,最多比人彈返d錢走,蝕少少手續費
佢個句正常就係target大陸人
香港人啱啱新開
要試下先知
有卡一定會試提款,visa logo atm就ok
一個月2次免費,又可以美國網購用
不過唔會放太多美金,主力存FT
如果可以CS ACH連佢就有得諗
巴打係用港幣定美金入款?因為我見有兩個選擇
App有內置live chat
Citi 有美金,直接匯美金去velo
新開戶首兩星期免eastwestbank手續費
不過唔知是否只免一次
反正我之後會用ft轉來轉去
根本就想靠害
你地知唔知應用寶係咩用途?
黃店自相殘殺就係呢D人「無限上綱」造成。
係咪呢個

Non-East West Bank ATM
Transactions made at ATMS that are not owned by East West Bank or that do not participate in the MoneyPass or Allpoint Networks.
ATM Withdrawal . . . . . . . . . . . . . . . . . No Charge for first 2 per statement cycle
* $1.00 per additional withdrawal
ATM Transfer . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . $1.00
(per transfer)
同hunter biden有關果間渤海華美有冇關係?
點解你會覺得佢地可能有關係?
個人理解:渤海華美係中共同China joe「合作」公司, East West Bank 只不過是美國做華人生意的銀行,只不過有華美兩個字。
又唔好咁比喻,呢間絕對唔黃。
其實華美做好多台灣人生意,唔係只做大陸人。
第一次一定要電匯?
第一次用 ach入錢唔得?
華美銀行同velo華美有咩唔同?
Website 個logo同app都唔同
但入面內容又一樣
我理解華美銀行係實體店
Velo 係 mobile banking 服務個product line,
有d似Citi 同遲d新開個Citi Plus 服務。
應該唔得

我剛剛完成ach 少額認證
FT 要求upload bank statement and passport copy
才可以FT send money to Velo Bank

而Velo Bank send to FT 就已經可以,試射US$100
FT表示第一次需要4 working days
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞