突發:美帝Velo華美手機銀行

974 回覆
72 Like 222 Dislike
個間係standard bank 南非嘅, 大股東係工商
會聽支那政府做嘢
封你就封你
呢間嘢

效忠支那多個美國

信佢不如直接開支銀美國分行
ching 心水清
當地華人就唔會搞佢地

但拎香港護照就難講啦

有哂資料 肉在砧板上
我就窮撚 就係因為窮 更要諗清諗楚
係囉, 所以咪最尾都係留番晒係香港銀行體系入面,
咁我都仲會開firstrade的
只係想搵間更大更可信的西方離岸大銀行
其實應用歐美大銀行呢個名至啱
所以咪話有心搞唔係呢一刻先呢諗,上年仲飛得嘅時間可以飛US 拎HK Citibank Statement 直接walk in 開 US Citi,
而家HSBC 都可以開 UK basis account 不過要排最少10-12個星期
HSBC 離岸你敢唔敢盡信?
US citi

香港要有150萬 離岸再要20萬美元

點開?
我夠想去啦

BNO + US Visa

要有齊兩樣先得

特衰護照? US Visa 都未必批
其實咪又係去番同一個問題,HSBC HK 同 HSBC UK 雖然係under HSBC Group但係唔同公司,HSBC UK 有英國FSCS 保85K GBP, 敢你信唔信英國政府?
我就係信英國政府

所以呢個係最後防線

但我又坦白講 人無遠慮 必有近憂

所以俾我有機會 我一定親身去英國或美國 開多一個大銀行戶口
WELLS FARGO 係我其中一個目標
唔駛普通checking account walking 就開得,要150萬係citi gold 加佢係香港幫你開US,
自己直接飛去美國開冇balance 要求
係呀

項明生在youtube講過

開citi 1500美元搞掂
仲要負利率?
WELLS FARGO 受唔受non-resident 唔知,通常冇SSN 同 TIN 都唔會so 你,citi us 受係因為你本身係佢地d 客,有晒你資料
citi 唔使 無香港citi 戶口都得

有香港citi 戶口係好D 項明生係片中親身驗證 佢去西岸加州開

仲有另一位KOL 都做過,佢就去紐約開

Wells Fargo我在網上問過 係得的
張debit card 香港提款收幾多charge?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞