突發:美帝Velo華美手機銀行

974 回覆
72 Like 222 Dislike
50後HK=絶大可能係賤種
Charles 要外國地址。香港地址嘅話只可以用佢間垃圾子公司
係美國洗撚14日咩
好似華人大股東開既, 好多芝麻人開戶口, 入完錢就隔一陣養肥就話懷疑D錢係咪白白, freezed, 佢就發囉出事去美帝領土告佢?時間, 成本, VISA批唔批都係問題
ok 咁減1半 15日加來回飛機 18日 其中14日香港隔離

唔好傻啦,做支那人生意點會冇支那字
走資去美國就算係華資銀行都要經美國法院批准先可拎資料同凍結戶口

點都好過啲錢留係香港係隨時被查被凍結
有LIST知你地想走全部都唔比出境
等教學
new York 好多呢的細銀行,華人開,主要做華人生意,在普通銀行借吾到果的,呢的銀行背後資金多數從大陸出來。但一般都系 FDIC approved 的
弱智仔..
咁都係睇定啲好
比多個option大家我覺得ok wor
上年想開佢link firstrade 屌佢唔受香港人玩 只受大陸人
點解會突然轉方向?

香港人老闆?突然轉,一定係收到支那指示

開唔開 自己諗

就算佢要守美國金融法規,但不等如呢間嘢不會把你的資料送回支那,尤其你的財政情況 證件
佢主shareholders 全部都係Fund, 而家D人吊佢係純粹話個CEO 係奶共同間Bank 請一大堆支那人
我都有留意個呢間嘢 早兩三個月前 但一直唔敢信佢 佢唔會比HSBC的離岸都好
咁已經夠啦

我就唔信佢 等佢換哂班管理層再講
其實FT 咪一樣, 但係呢到咪又係到吹奏佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞