有片!女店員態度差 熊貓外送員暴走怒甩「餐點」被解僱

366 回覆
416 Like 7 Dislike
依家好似係你講唔過喎

第一 原來向女事主掉餐叫出手打人 可能大家對出手打人定義唔同

第二 你都係仲未答到我 我有冇因為閪面而打人同依件事有咩關係 如果你話因為閪面而打人同社會公義咩事 我可以同你解釋吓 如果當社會面對唔合理嘅小事 而社會風氣選擇啞忍 之後當社會面對大問題所有人都會跟隨生活慣性而選擇接受 你自己可以選擇唔出手啞忍比人西面比人串 但當有人向唔合理既事反抗 點解你可以批評佢 點解你唔可以換一個角度諗 如果西女人唔係咁串 點解外賣仔要掉餐

有做過
間間唔同玩法
有啲整好咗放喺門口 有就拎冇就等咪咁多嗲
你埋去同佢講number會屌你催乜鳩撚有催你咩被害妄想到咗報number拎嘢好撚正常啫下話

最撚慘係你等 然後等咗好耐
最後係佢漏撚咗單但佢躁狂咁惱羞成怒屌返你
都唔知屌乜春

唔想下下俾啲第一次嚟嘅問你
咪貼張紙喺門口囉有啲舖都係咁
文明社會不嬲都係咁點解你價值觀反而倒退
咪再兜啦,人哋已經驗撚埋傷,告唔告就睇個外賣仔態度。

第二點我真係要嚴正屌柒你,你呢啲所謂公義根本就係垃圾,你口中嘅公義就係你唔撚妥就係唔公義。你就係法律你就係一切。
人哋對你冇禮貌就等如唔公義?之後你就無限推論到去社會面對真正不公嘅時候唔出手。

你咁樣合理化呢啲咁嘅暴力真係好撚嘔心,無論任何角度佢都唔應該出手就係咁簡單,不如你同我講吓法律上邊條條文話咁樣嘅情況下係可以出手。可能而家學校已經唔會教乜嘢叫周處除三害,你自己檢討吓講緊乜啦。
有驗傷=真係好傷? 好多黑警完左更都會驗傷架喎

原來無禮貌係合理 依個就係你既諗法 咁其實都無咩好講啦 法律唔可以仔細到列明受到唔合理出手啱唔啱 但正常人既概念係先撩者賤 即使法律上係外賣仔唔啱 但情理上外賣仔先係啱嗰個 完全零暴力解決問題唔係代表理性 只係代表懦弱

如果法律代表正確 咁你嘅意思係所有手足做既野都係錯? 手足做既野好似無乜邊樣唔犯法 根據你嘅講法用火魔法都係暴力 咁你咪要好嚴正咁屌柒啲手足?
乜咁煩架咩
送開ubereat都係餐廳pack好晒寫單號放係門口等你自己拎
個外賣仔打份工姐,正正常常都可以發脾氣,個女店員自己攞黎
通常去到講個number比職員聽,整緊既話就企出邊或坐裡邊等叫number,整完個餐就會叫個number,一聽到就會過去拎,如果行開左miss左都會走去望下整好未,但呢個情況係外賣仔坐住等,通常都係個餐整完職員叫number,有乜理由係外賣仔報number。
打字快少少啦
exactly, 將平時收收埋埋先講既野直接講出黎就變左依單野
被人殺左唔況唔聰明
條友就坐監,仲有機判誤殺坐幾年出返來
自己氣又出唔到條命又冇撚埋
台狗就閉嘴
有D女人把口賤起黎好撚鳩屎
係都要串下人以為自己好勁
其實, 我買親外賣見到有袋鼠或熊貓
黎到都係自報邊間咩no.架喎
我自己去買whatsapp叫外賣都自報no.啦
連登果然係外賣師地頭
哦原來有分好唔好傷㗎? 原來冇禮貌就要俾人打咁又係合理

法律冇錯唔可以好仔細咁講到咩嘢,但係人哋可以講到明乜嘢係唔做得。

真係好撚精彩先撩者賤都講得出,仲要講埋情理添。 真係好撚滾動啊法官大人。

原來零暴力解決問題係代表懦弱,咁借問聲你出世到而家用暴力解決過幾多問題啊?

對你嚟講過去果一年做嘢都係用嚟消費,口口聲聲手足但係原來只不過係用嚟消費去支持你荒謬既公義。

過去一年係對政權作出反抗,法律就係呢個政權定立嘅,而用暴力係因為所有非暴力嘅方法都解決唔到最後嘅策略。

相反人哋對你閪面,你有好多個解決方法而唔洗用暴力。當然啦對你來講你咪只會不停提升到去抗爭。

真係見你越兜越柒,仲有你啲中國人DNA不停湧緊出嚟。
香港人真係低賤 竟然有人話外賣仔唔啱
無禮貌比人打有咩問題? 你試下喺條街串下啲黑社會囉 同埋睇完條片根本上連打人都算唔上 我真係想知西女人有幾傷

先撩者賤係正常人想法有咩問題?你覺得先撩者賤係錯咁我建議你要修正下你自己嘅思想

過去一年係咪我做咗幾多嘢要大大聲同人講之後貼張身分證係隔離?

咁我想問有啲咩非暴力嘅方法可以同個西女人溝通?正常咁同佢對話都西你喎
死外賣仔有料就唔洗送外賣啦

幫幫聲 你義工黎?
你睇樓上嗰個就知啦 仲死撐緊
我做客 有時買熊貓/袋鼠外賣自取

都係去到鋪 自報號碼啦...方便人又方便人地

有手有腳就做得既外賣仔當自己專業人士?

要人地主動問你號碼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞