有片!女店員態度差 熊貓外送員暴走怒甩「餐點」被解僱

366 回覆
416 Like 7 Dislike
你夠將外賣仔拉埋去香港人抗爭啦
大家咁話

我講燥底mk純粹係想提出
「覺得人閪就出手」呢樣嘢好on9,而且容易被濫用所以唔值得鼓吹
點解要用燥底mk黎做比喻? 好明顯有心令人套用形象落今次事件度啦
點解唔用一個打工仔? 唔用一個員工?
定係你想人覺得燥底mk 出手=外賣仔出手?
戇鳩仔如果你打我,我就打得你啦傻閪,人哋閪面咋咁簡單人哋打你同人哋閪面你都唔識分

如果你打我你一係打撚死我,如果唔係我要你全家族陪葬。 就係咁簡單不過唔好戇鳩到咁快就要去到極端囉。

人必有一死但係要諗下為咩而死,屌你用下腦啦,咁撚戇鳩喐下就出手,咁人哋出手係咪要滅村滅門呀。網上講就好撚叻。仲諗住學人練拳
咪spin好冇
係你講抗爭先
唔通個外賣仔出手又好似前線手足咁正義咩
點解用呢個比喻咪同你講咗
你將個主角改做打工仔囉
一個打工仔周街覺得人閪周街打人
咁係咪好值得推崇?
個世界咁簡單就唔洗有法律啦
咪撚扮中立啦,好撚討厭
咁又唔關中唔中立事嘅
好明顯兩邊都有問題喎
言下之意 即係無犯法就無錯? 係咪咁既意思?

法律只係規則上既審判
依家就係講緊道德上既審判
你係度up乜春佢犯左咩法有咩用? 鬼唔知?

大陸有單個女俾人欺凌自殺老豆拎住把刀斬開欺凌者九碌 鬼唔知佢犯法
道德上立場企係老豆個邊有咩問題? 唔通你覺得欺凌者唔係罪有應得?

講番依單 依家大家就係講緊個女人自己拎黎衰 你係度做個道德撚同人講 唔得架唔可以郁手 犯法架 我:?
得喇得喇,做狗唔洗周圍講人知
賠小小錢搞到佢間嘢執笠,你咪驗囉
呢啲唔係扮中立,係話緊兩個都戇鳩。正常人心態,見對方唔正常就咪撚睬佢。有隻狗走過嚟吠你都唔會對隻狗吠啦。

你見兩個人為咗件好少嘅事打起上嚟,你唔係笑佢哋戇鳩係乜嘢。呢 D 唔係中立呀。住得香港落得街一日就見超多閪面,咁咪 everybody is kung Fu fighting?

如果係香港揸車用住你咁仆街我要打柒你嘅心態,全香港唔洗再郁。因為要打要撞實在太多機會。呢 D 郁下就出手咪正正係藍絲廢老先會做。

呢到見到好多未來嘅藍絲廢老未老已經現晒型
個重點咪係
呢啲case根本好主觀
咩叫閪咩叫唔閪根本個個人睇都唔同

想知係咪有人串你兩句你就會出手打鳩人?
同時
你係咪平時串完人都有曬心理準備被人打?

如果兩樣都唔係
咁你係基於啲乜嘢咁支持佢打鳩個女人
我唔係話法律等於金科玉律
但係佢咁樣出手,好明顯法律上道德上都係有問題
支持同會做兩樣野黎架喎
我支持佢打鳩個的士佬推車等於我見人推車就打佢老母?
出手就係錯(和平病患者
哦原來我支持愛國教育,但係送晒仔女去外國嘅心態。 明白嘅。
學你話齋 依個世界有法律
所以一般人唔想承受法律帶黎既後果就選擇無視佢
依家有條友唔理法律帶黎既後果去打鳩個女人 係法律上佢犯法
係道德上面我撐佢有咩問題?
仲有 依單野唔係串兩句喎 有前科喎 有同行佐證喎 唔好講到咁模糊
認同
要懲罰佢閪有好多辦法
自己小小情緒都控制唔到就出手打人
一嚟唔會改變到閪嘅人自然會閪嘅事實
一嚟無咗份工重隨時有法律責任
根本完全無好處
你未答到我喎 我支持佢做 但係因為犯法所以我唔做 有咩問題?
講到尾即係佢想做出口嗰個精人囉
然後睇啲出手嘅笨人坐監

多謝曬你鼓吹呢啲風氣水人坐監
你講到咁遠做乜春 大家都係花生友昨道德撚
鬼唔知會俾人炒 鬼唔知會犯法 手尾長咩 屌
食花生仲要幫人諗定後路
唔使專登quote第2條友圍爐喇 好撚肉酸
用你呢種愛國邏輯呢就完全冇問題㗎不過最緊要係你講得明點解你係咁諗。當兩個人嘅思考方法完全唔同得出嚟結果就永遠唔會一樣。

所以其實用你嘅邏輯嗰啲官全部都做得啱㗎,我支持唔等於我要做。 所以我咪話我明白囉。
講經咩
撐咁大輪然後講句自己唔會咁樣做
柒撚到上太空
幫個事主諗多幾步又變道德撚
呢個世界真係好多無品賤人郁啲就將正常人標籤做道德撚
我唔明依D點樣解釋為愛國邏輯喎
我支持佢做 但係因為犯法所以我自己唔做有咩問題
兜咁耐 食個花生幫人諗埋後路仲想拉人圍爐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞