有片!女店員態度差 熊貓外送員暴走怒甩「餐點」被解僱

366 回覆
416 Like 7 Dislike
香港人會屌個外賣仔出手
總之出手就唔岩先係香港人
前面大把香港人奴化哂
依家高人工好多
間野仲要瘋狂del評論
香港人好怕事
好怕打拳頭交
因為喺香港打拳頭交成本好高
喺外國打拳頭交好平常
而且同閪人講道理係冇用
只有武力先可以令閪人屈服
我就咁睇
有人打你先 你忍就你on9
串你兩句你就打人 你就係on9嗰個
屌黑警都識屌對等武力啦
被人罵兩句就郁手,同啲藍絲周街打人有咩分別
如果間嘢真係閪開嘅
外賣仔上FB PTT 數臭佢,間嘢都自動收皮啦
其實係兩邊都係睇人唔起先敢發惡 弱小相殘既結果

如果是但一邊神高神大 自自然就無事 外賣仔會甘心被蝦 個老闆娘自自然會好好禮貌
用埋d on9類比錯撚晒
人地殺左人啊on9
如果真係追究應該都係俾錢道歉和解完
外賣仔無啦啦郁手先似黑警嗰多啲囉
完全諗唔明點解會幫個外賣仔
除左班外賣師呢個原因
你都係離唔開 「郁手先=on9」嘅心態
我就咁睇
我打撚到你跪喺度認錯
唔認就繼續打
打撚到你戇鳩鳩
睇吓邊個戇鳩啲囉
咁講法你係咪覺得班警察打人到市民戇鳩鳩好型棍
最好打撚到香港人跪喺度認錯

我唔係話郁手先就100%=戇鳩
但係都要有足夠理由㗎
我都同意講到尾武力係最容易令人屈服
但係郁啲就訴諸武力,咁同啲野蠻人有乜分別
如果係個閪女人出手先我絕對支撐外賣仔打撚到佢仆街
藍屍popo就係知道你班垃圾香港人唔敢郁手
所以先踩到上心口

講到尾唔敢郁手都係因為喺香港講手成本高
要坐監留案底
喺外國/強國都係罰錢了事
久久而久之咪覺得郁手唔啱囉

當大家唔可以用道理解決問題
就要用武力解決先合理
仲講和理非根本唔理性 自欺欺人
咁又真係唔應該郁手既個客d 食物無辜嫁
要投訴就直接投訴,用呢d 小朋友既方法,對件事有咩幫助
我就咁睇
有人打你先 你忍就你on9
串你兩句你就打人 你就係on9嗰個
屌黑警都識屌對等武力啦
被人罵兩句就郁手,同啲藍絲周街打人有咩分別
如果間嘢真係閪開嘅
外賣仔上FB PTT 數臭佢,間嘢都自動收皮啦
你都係離唔開 「郁手先=on9」嘅心態
我就咁睇
我打撚到你跪喺度認錯
唔認就繼續打
打撚到你戇鳩鳩
睇吓邊個戇鳩啲囉
咁講法你係咪覺得班警察打人到市民戇鳩鳩好型棍
最好打撚到香港人跪喺度認錯

我唔係話郁手先就100%=戇鳩
但係都要有足夠理由㗎
我都同意講到尾武力係最容易令人屈服
但係郁啲就訴諸武力,咁同啲野蠻人有乜分別
如果係個閪女人出手先我絕對支撐外賣仔打撚到佢仆街
藍屍popo就係知道你班垃圾香港人唔敢郁手
所以先踩到上心口

講到尾唔敢郁手都係因為喺香港講手成本高
要坐監留案底
喺外國/強國都係罰錢了事
久久而久之咪覺得郁手唔啱囉

當大家唔可以用道理解決問題
就要用武力解決先合理
仲講和理非根本唔理性 自欺欺人

重申一次我完全同意紅字部分
只係呢件新聞上我唔覺得間餐廳去到呢個地步啫
老細唔同左
以前跟餐廳
依家跟外判
忽然諗起香港法院最常見嘅控方
只能說係大快人心, 邊個岩邊個錯都好, 各自都會受到懲罰
一個俾人打另一個受到法律制裁無左份工
但成件事蝕底既始終都係外賣仔, 佢出手打個女店員真係為平時俾個店員西過面既人出左啖氣, 我諗條女以後應該唔敢咁串
你話我廢又好咩都好啦, 我會串返條女但我唔會出手打人
原來人哋閪你面你唔即場打柒佢就叫就冇後果。

你打到我喊有撚用咩你打撚死我先有用㗎 不過呢我就覺得唔好打喇直接用刀或者槍搞掂啦。

如果殺人唔犯法,你覺得你仲生存到呀?

睇你個底,又話長春圍城要美國佬幫手,又話為咗當奴侵喊出嚟真係笑撚死人。咁撚叻而家就出去搞掂香港警察,唔係成個廢物咁不停要人哋幫手自己就網上呻吟。

影下你碌鳩幾大先啦,到時我畀我老母睇咪知道佢畀唔畀你屌囉 不過真係慘你冇後生女屌搞到要屌老閪。

全撚部都係周處,其實內心同藍絲一撚樣嘅中國人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞