有片!女店員態度差 熊貓外送員暴走怒甩「餐點」被解僱

366 回覆
416 Like 7 Dislike
呢啲臭閪應該倒到佢成身
唔係黑白色先叫熊貓?
紅黑色嘅?
台灣
分分鐘係太子女
駁乜撚野?你有無睇條片呀 睇下佢飛撚完袋野再返兜打人地部電話飛撚埋啦死撐。人地驗撚埋傷啦
你講我咪拎囉
你唔拎我又點講呀
全香港都精人黎
所以精到人地大陸出手搞9你
冇撚理過你講野
人地係笨
不過可以成功搞9你
加埋個病毒 想走? 返屋企訓啦
你就戇鳩,郁手咪郁手囉,好似你條柒頭咁咩,俾人指住個頭黎屌,都成隻鵪鶉咁
雙方持續口角,外送員忍不住說:「上次也是這種口氣,我欠妳幾百萬是嗎?」並向女店員表示「我幫你送餐至少應該要有禮貌」!但女店員說:「你可以轉單,下次不要接我們家,拜託!」外送員終於被激怒,將手中的餐點直接砸向女店員,卻又似不甘,臨走前大半個身子跨過櫃檯伸手對女店員呼了一個大巴掌,隨後揚長而去。

而曲肯叔叔總公司亦發表聲明表示,楊梅店店員與外送員的糾紛監視影片,並非由商家方自行上傳至各大網路社群,此影片是提供給外送平台公司,作為舉證使用。但過程中影片遭外流傳出;此事件確實雙方皆有語氣上的不適當。針對店家,總公司會一同檢討及改進,並且加強教育訓練改善服務品質。

至於此次事件的行為糾紛,因現場人員已驗傷並備案,總部將依照外送員後續整體行為,斟酌決議是否交於法律途徑。
鬧交同想你死咁大分別做事都分程度做啦
點解咁多網民支持佢 因為佢做左d網民想做又唔敢做嘅野
但你叫佢地做?佢地會做咩
最後只係聽左佢地講嘅你受罪
你見到我俾人指住個頭嚟屌呀?幾時同係邊到呀?等我回憶下都好。
我有睇片 即係你覺得外賣仔既行為同黑警一樣?

外賣仔態度好>西女人無原因串柒佢>外賣仔掉野
示威者態度好>黑警無原因作出驅散>黑警驅散過程打示威者

依兩個情況個分別在於結果係咪單方面比人使用武力 而之後香港演化為有手足作出武力反抗

示威者態度好>黑警無原因作出驅散>黑警驅散過程打示威者>手足私鳥黑警

如果你覺得外賣仔有問題 即係你唔認同手足獅了人渣黑警?
唔洗理佢啦.. 大陸仔黎
做咗唔敢認係咪同黑警一樣?

人地態度唔好就出手?你住係童話故事入面大?你成世人有無比人閪過面?你出過幾次手?講就天撚下無敵,不如你又講下你有咩威水史?
係呀,一撚定係大陸仔。
睇你回應已經知係你係咁嘅人啦,仲話郁手係戇鳩喎,咪撚笑死人
咁你不如講吓你俾人指住個頭黎屌會有咩反應?
女:哈囉,是要取餐嗎?
男:取餐阿
女:那你幾號?
男:XXX
女:你沒有講幾號我們不知道,下次來要記得跟我們講取餐幾號
男:不是阿,我在等妳啊,不然我坐在那邊幹嘛?
女:等我幹嘛?阿你要跟我講你幾號阿。
男:剛剛不是在排隊?
女:它們哪有排隊,他們已經報完號碼了。
男:阿你就說取餐就好了阿
女:阿你要說你幾號阿,你沒講我怎麼知道?
男:阿你講取餐我就會過來了阿。
女:阿今天有18個人在這邊排隊,我怎麼知道它們已經點了?
男:我坐在那邊不就是要取餐,昨天不是還有講
男:你就說取餐,我就會過來了,我就會過來講我幾號了
男:然後上次也是你,態度這麼差,全楊梅就你這家態度最差
女:喔~謝謝你喔
男:我到全楊梅,沒有一家像你這種態度的。
女:是阿,對,我們家態度最差,好囉,這邊取
男:(往外面走)
女:那你轉單吧
男:(轉身回櫃檯)媽的勒,咩送3XXX媽的,上次也是這種口氣,欠你幾百萬的嗎?
女:你沒有欠我錢啊,我只是跟你講來要先報號而已
男:看你講這個態度?報號你這個態度?
男:報號你這個態度?
女:那你取餐這個態度?
男:你就說取餐就好了,他媽的用這種口氣,我欠你五百萬是嗎?
女:你們去上課不是有說要先報號嗎?
男:報號沒錯,但是我幫你送餐,你是不是要有禮貌?人家幫你送餐,不用禮貌嗎?
女:那妳可以拒單、可以轉單,下次不要接我們家單,拜託。
男:(往女店員丟東西)誰要接你家阿,幹哩娘勒
女:哇 糙XXXX
男:你什麼東西啊 乾(一巴掌揮去)
女:你很厲害
男:(走出門口)你最厲害 什麼態度阿!

睇清楚仲覺得個外賣仔無錯既唔該去睇下心理醫生
你好危險
濕鳩心態 出手個個輸
輸民意嫁 比佢走
哈哈,睇你,已經知。好撚心啦
問你又講唔出,即係求期噏。
香港多奴隸
俾人按住黎屌都唔識反抗
仲調轉笑反抗既人
上面都大把呢啲垃圾
你有一個好大嘅邏輯問題
第一 就係外賣仔冇敢做唔敢認 等同手足比人捉到一樣要承擔法律後果
第二 我有冇出過手同外賣仔有冇出手有咩關係 我只不過係認為依件事上外賣仔無做錯

除非你認為啞忍社會上既唔公義係合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞