你問我答 英國曼城BBC

438 回覆
71 Like 16 Dislike
thx
平均針,藥,推拿收幾多
Ok呀
Media City係其中一條tram line嘅終站 所以交通都方便出市中心
隔離左右都係寫字樓
電視台啲大廈都喺Media City
點睇birmingham?
Thanks
邊到會相對平d
fresh graduates 一年 錢唔多
近City Centre, 啱喺市中心返工嘅:
Ancoats, Castlefield, Deansgate, Media City

離市中心20-30分鐘巴士 近大學 治安麻麻 平啲:
Fallowfield, Rusholme (兩個都多學生)

以下有揸車 有家庭會比較適合:

平民 治安唔差:
Stockport, Gatley, Heald Green, Hazel Grove

治安好 Posh啲:
Altrincham, Didsbury, Sale, Chorlton, Cheadle

再遠啲再Posh啲:
Alderly Edge, Wilmslow (好多celebrity住)

治安唔好 我會避免:
Hulme, Moss Side, Levenshulme, Blackley, Cheetham Hill, Beswick

其實Northern Manchester 都係冇咁好, Southern Manchester 有好有唔好
記得做好research,因為每個區都有唔好嘅area,要小心喔

Sorry 我打字慢😅 希望幫到你!
Manchester/Liverpool 都會平過London Edinburgh etc
南下城市相對貴過北上
唔該晒
資訊好有用
針灸一次£40-100 不等 睇下咩醫師同咩病況
推拿一個鐘 average £40-60?
依度好少賣中藥?所以唔清楚
但普通藥房賣嘅貴極有限 因為有NHS津貼
Newcastle 都幾靚幾modern 希望你會鍾意
係啲accent可能難明少少哈哈
聽人講揸Uber 真係幾好賺
但英國揸車其實都唔平 油錢同insurance 加埋都唔少
Part time 唔係揸Uber 揾£3-400 per month 都唔難
自己一個小心同加油喔💪🏻
咁請問樓主,London 除咗zone 1,2地區外,邊度住會好啲(平,治安好,交通方便之類)
點睇 Leeds, Sheffield?

買樓收租同 settle down 兩個角度
如果做med tech, 則係醫療野既IT,去邊度好?
曼城如果冇車淨係踩單車出入會唔會好唔方便?
中藥都有津貼
幫你推下
birmingham 治安真係咁差? 定只係某d區?
樓主知唔知 educational technology 喺英國/ Manchester 興唔興?
Thanks xx
樓主 想問下你對係英國讀master嘅重要性嘅意見

究竟讀左同冇讀master搵工分別有幾大??
Wythenshawe 係住嘅話治安唔係咁好
成個區係大 近機場 有醫院喺附近 有tram 出市中心 但夜晚出街要小心 聽過有人打劫 :/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞