你問我答 英國曼城BBC

438 回覆
71 Like 16 Dislike
挑,我開你個連結,結果一睇同我講嘅嘢一模一樣。你見到白人人口佔8成,但監獄人口白人係約70%成。
黑人佔人口4%,但佔左監獄人口12%
係倫敦黑人人口佔13%,但係約50%嘅謀殺率兇手
回教徒佔人口4%,但佔左監獄人口16%
統計數字證明我講嘅嘢完全無錯,你仲有臉目屈我種族岐視、白人至上?

教室嘅話我又覺得冇咁興喎
英國人好多都鍾意喺屋企自己bake野
因為通常屋企都有焗爐 唔使出街整
No 唔係淨係BBC要比
仲有其他台 好似itv, channel4等等都要~
我冇比過因為搬左出去住都係睇netflix多
#132有講過warrington喔~
睇下咩工作啦 而家疫情邊度都有影響
通常搵工都會去返曼城或者利物浦
Warrington搭火車去Manchester市中心都快
所以揾遠啲嘅工都ok
祝你好運
都話你講哂囉 繼續打囉
你唔比佢會唔會上門煩鳩你/寄信要你證明冇睇
上網睇到其他人有類似情況
而家lockdown 之後仲要分bubbles
佢點上黎煩鳩你
i mean before lockdown
香港人唔駛俾
信我
香港人應付呢啲野
濕濕碎
Lm
Manchester 多唔多藍屍?
我搬左出去住之後都有收過信話 如果 你唔比會罰錢
但你真係唔睇嘅你唔使比
我冇比我冇事
😂😂😂yes
1. 我都唔識英文
送俾我都唔睇啦
仲要我俾錢?

2. 吓?乜要俾錢咩?
無人話我知喎

3. 車,好巴閉咩?
我即刻抆咗條天線咯
但係錢我係唔會俾

4. 你邊隻眼見到我有睇過?
証據呢?
無証據唔好屈我
我要投訴你

5. (扮唔識英文聽唔明)

是但諗都大把方法
香港人邊有難度
藍嘅香港人我又冇咩點見過
可能有錢啲 老果班係

而度都有一班大陸嚟嘅 喺度好耐
所以應該都係藍
但佢地啲仔女受依度嘅教育都唔by佢地父母果套

大陸嚟讀書果班就真係藍啦
試過同香港學生喺大學嘈交
大陸嗰班直頭紅二代紅三代
我喺香港有追數經驗
仲可以舉好多例
第一個is my personal favourite
Me English no no bye
多謝晒
反正黎到最少要住6年, 諗緊係唔係用果6年讀埋MASTER+DOCTORATE

但係大學係日本畢業, 日本又無first hon呢種野, 睇過好多大學都驚過唔到requirement, 有無巴絲可以講下邊間大學讀 教育學 比較好
你覺得呢度有咁多高學歷嘅人可以guide到你 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞