你問我答 英國曼城BBC

438 回覆
71 Like 16 Dislike
真係唔掂嘅話,靠父幹都得啦
大把人移民靠父幹,好多嘢都要錢
嘩 直頭懶人包咁
樓主好勁呀
樓主 我想追問吓
你心目中 治安唔好 嘅意思係點唔好?

多bullying/anti-social? 偷車 burglary?

因為以前我試過夜晚喺街
俾街童掟石仔
真係想掟中我嗰隻 好彩我避到
我呢啲都會consider 治安唔好
想再請教下,如果曼市打吡或者有波睇
多唔多足球流氓搞事?
會唔會有分區域?

利申:我係其中一隊粉絲
Studio 太細, 你仲有寵物。 1 bedroom 啦
Wtf😂😂 偷狗我又冇乜點聽過
隻狗唯一可以被偷嘅時候係你拖佢出街同佢散步?
睇實啲 帶翻條狗帶咪唔會比人偷囉哈哈
係apartment定屋?
Salford治安係麻麻
近Salford quay會好啲
Apartment揀啲有大閘嘅/有security system; 屋有裝alarm嘅會好啲
冇聽過x1 letting
上rightmove/ zoopla揾穩陣啲喔
係有偷單車嘅
我聽過就算有上鎖 都有人偷單車鏈/單車車呔 (wheels? Idk how to write in Chinese)😂😂😂
Yes I agree!
Nice~🌈🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈
Hmmm我唔係咁清楚室內設計喺英國嘅市場係點
所以比唔到啲咩意見
Sorry!!
Edinburgh係生活指數幾高嘅城市
覺得生活應該ok?
北部真係成日都好涷
我喺英國大都覺得Scottish accent 難明
英國人都會聽唔明
唔知算唔算apartment 佢係舊building改建
得3層 已經揀最高個層唔知有無alarm 下次去望下先 但7pm-7am有security guard
係rightmove搵架
其實有啲flat/house 係可以養狗?
上rightmove睇下有冇樓盤係pet friendly可能有用
一間喺市中心嘅studio大概£600-700
一對情侶住嘅話分一半都唔係太差
希望可以幫到你!
唔好貪太平揀治安唔好嘅地區
到時比人偷野咪又係有捐失
👍🏻👍🏻👍🏻
治安唔好係多人爆格入屋 扑車偷野!
我以前住果區唔好 試過比人由石頭掟窗
我覺得治安好嘅區都會少啲冇教養嘅街童
所以你都啱喔
哈哈又未去到咁extreme 嘅
曼城/曼聯比賽果日都幾多醉酒佬喺市中心度喧嘩
不過好少打架
Manchester唔係city就United lol 所以都唔會點分地區
你唔去鬧事應該都唔好出事哈哈
Agree!!
自己做功課
Google search: Bury Manchester UK crime rate
自己睇啲網頁, 自己 make judgement 囉
咁可能係其實唔太常有 可能單新聞嚇親左我 比幾條link你望下
http://www.bbc.com/news/amp/uk-england-gloucestershire-53881242

https://www.bbc.com/news/amp/uk-england-54372778
唔該你,就係預600-700哩d range,我養貓唔係狗,唔知會唔會易d之前都成日上網係咁睇,同埋你個人覺得係未最好搵包埋家俬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞