你問我答 英國曼城BBC

438 回覆
71 Like 16 Dislike
好多年前我追嗰條女住Colindale, 上過佢屋企,環境唔錯,不過好似得三四層,無𨋢㗎。
原來左膠,回邪教都撐。努力交稅去養班回教徒繁殖、強姦同恐襲。
Bradford 多巴基斯坦人,佢哋近親繁殖,所以基因低劣。而巴基斯坦主要回教徒,犯罪率高,鍾意強姦、謀殺同恐襲。

如果經濟容許,儘量住係多白人嘅地區,治安好好多,但租金貴。
我都一早block咗
由佢單機
嗯 得償所願 做人地政治遊戲嘅一隻棋
Exactly. The media is heavily manipulated by the government no matter which country it is let’s be honest
And people think America wouldn’t be one of them just because it’s a democratic country
Censorship is everywhere so I never believe everything I read online
Supporting white supremacy at its finest, go on lad
Go on lad, carry on being an absolute sheep

如果巴打要信佢講嘅野都係唔好過英國
有咁嘅種族歧視思想係唔會喺外國生存到
網上匿名所以咪咩都夠膽寫囉
明白點解香港人情緒差
但唔上連登都唔知原來咁多人都咁極端
將情緒發洩晒係其他野度 九唔搭八
事實陳述,何來種族岐視? 係不列顛,一半以上巴基斯坦人嘅婚姻係first cousin,所以nhs 嘅嬰兒深切治療部大部分都係巴基斯坦嬰兒。要繁殖下一代如果基因太近似,下一代基因會不良,呢個係長期以來科學驗證嘅事實。

你都話Bradford 治安唔好,咁我解釋點解Bradford 治安唔好,就係因為多巴基斯坦人。香港深水埗多巴基斯坦人,一樣治安唔好。

而白人同東亞人犯罪率一向低,呢個都係事實,完全無種族岐視。你唔信你可以自己睇犯罪率。

我就係有呢啲思想,我識避開啲劣質人種、劣質文化、劣質宗教,我先安全好多。你無辦法辯論,唯有屈我種族岐視。
繼續做你嘅井底之蛙
唔該fact check吓先好同我argue
英國犯罪率最高嘅係白人 監獄絕大比數嘅種族都係白人
如果以你所講 犯罪率高就代表成個種族都係唔好嘅 係強姦犯 係對社會有害嘅 白人咪衰到貼地?

當一個人理性咁諗野都知一個人嘅行為唔可以代表到佢個種族其餘嘅人都係咁
好似香港人裡面都有壞人 都有強姦犯
如果人地睇到新聞 當左所有其他香港人都係罪犯 貶意哂所有香港人 你覺得合理咩?

你用 “劣質人種” “劣質文化” “劣質宗教” 去比喻人 唔係種族歧視係咩😂😂 種族榮譽?
劣質依個詞彙就係Hitler當年嚟形容猶太人
睇到你喺其他post想香港人行為思想有質素啲
如果再用咁極端嘅方式去諗野
好質素都變差
希望你明白我想講咩
it's all due to globalization!
英國大城市唔買車生唔生存到?
住得近市中心可以 好多人都係搭巴士/tram/train
住outskirt啲就難啲 但依度好多二手車
儲一陣錢都afford到嘅
希望幫到你
nice one
因為擔心要走黎走去,無18、22咁好氣力

問多少少
英國人如果屋企要整嘢
會唔會好似美國人咁去Costco
定係香港咁少少野都叫裝修佬?
依度啲二手車分期付款其實都唔太貴
睇下你屋企離返工有幾遠啦
(有架車可以去啲大間啲嘅超市)

依度如果唔係大整嘅話 都係興自己整
但依度冇咁多Costco
要買DIY野佢地會去B&Q
或者去IKEA買野自己砌
1. 犯罪率=犯罪人數/總人數。

不列顛8成人口係白人,當然大部分罪犯係白人。但唔係8成罪犯係白人,黑人同回教徒犯罪率係遠高於佢地相應人口比例。

2. 人種、文化、宗教有優劣,陳述優劣不涉種族岐視,例如回教有近親繁殖文化、黑人平均智商低、回教徒同兒童性交文化。

當然你可以話同兒童性交係文化,要尊重。我唔會尊重啫。
你講哂啦香港人😂😂👏🏻👏🏻
Again fact check左先再出聲 唔好再嘥時間打野
去睇下新聞 讀多啲書 做翻個✨有質素✨嘅香港人先啦
唔勞氣
預咗上連登會咁
But it’s honestly more toxic than I thought it’d be
可唔可以正名BBH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞