你問我答 英國曼城BBC

438 回覆
71 Like 16 Dislike
曼城多唔多 gay 佬?
曼城係咪有個 gay district 喺 chinatown 隔離
每年都有 gay pride week
啲人着晒 freaking costume 去 parade?
我住緊係media city 附近 遲下搬去salford 近市中心既位 貪studio 夠平
600唔包bills 就好多選擇 好多直程新到無人住過 我都睇過好多間 唔會伏既 不過我唔熟bury 如果呢到budget 驚伏咪租student accommodation
couple一齊住嘅話zone 2都好affordable
NW zone2千二千三都租到decent size嘅one bed flat啦
大學有分係咪Russell group, 通常都係Uni of XXX
如果唔知過唔到requirement 試下email佢地問下
讀master/phd學費會唔少 我都係有student loan先afford到£9250一年🥲
係有一個area叫gay village喺唐人街隔離
英國嘅pride通常係成個7月
但parade好似得一個weekend有
去嘅人會dress up, 有人著costume等等
近市中心方便好多 我都鍾意住town
點睇warrington?
同埋如果英國養狗方唔方便?
請問有冇啲非zone 1,2 而一千以下
Studio 都得
我都知好貴所以諗住儲多幾年錢加埋aim住有獎學金果啲讀
不過最多都淨係帶到20萬左右港紙去,去到就半工讀咁,唔想靠父干
#132有講warrington
如果有花園我覺得都方便嘅 有空間比狗仔活動吓
通常apartment/租屋 都唔會比養 最好同landlord check清楚先
加油喔💪🏻💪🏻
有獎學金Ok嘅
希望你成功
睇新聞講好多人偷狗係咪真
巴打係man? 我都想搵英文班讀
搵左間salford 15分鐘行到去Piccadilly
free bus zone
樓主點睇
btw 有無聽過x1 letting? 見佢好多盤 但都好多人屌
見好多人都話單車會比人偷
我都見salford幾多新淨apartments租盤
下年七月連登仔會參加
想係英國開室內設計公司,鍾意Edinburgh 呢類地方,你覺得點?thanks
唔係人人啱 一年有十個月係冬天 兩個星期夏天
不過Scottish 人比較好

利申 住過一年
我朋友係scotland, 佢本身kongu grad, 英文已經算好好,都要聽足4,5 個月電台先明scottish 既accent
係呀 Friday 讀成feetday

其實人口分布同樓價你就會見到越南越貴 越多人
同伴侶因為要帶埋寵物去,所以唔會住到share flat/house,想便D住studio flat係未好選擇,正正常常既區一般要預幾錢一月租到你覺得最希望可以我先過黎搞掂住另一半先帶寵物過黎,但暫時大家都講要一個family入境
治安的確係揀地方住嘅其中一個重要因素
我就好驚比人爆格,偷嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞