Canon 用戶討論區(22)一闊三大

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
係, 佢確認你登記部機之後, 隔日會再有個優惠碼俾你
我就係想影下人
85DS又無貨
買完機入左35.8 50.8 24702.8
好想入埋支70200玩到有85DS
係出左部M1 Mac Mini先夠錢換機
但係Mon仲未換
一定係2.8
85 ds 訂完有排等
所以上R6 無意思 要R5
啱啱官網訂左2.8
我大三元既15-35 同24-70 都係canon 訂
canon 仲平過街
係70 200 就街買個時仲有貨
我諗都無貨架喇
都廢事周圍問
小小小白一出嚟就賣哂...啲貨少到呢
街價個時平d
我仲有支DS 未到
噤貴都噤多人買
各位師兄,80D有支70 200 F4 EF is ii, 心大心細唔知入唔入R6的懷抱,求指點
入 唔洗諗
無錢入R6 有錢入R5
唔拍片,唔曬大相,其實R6真係夠晒架啦
拍片唔拍4K R6都屈啦
我就少拍片。多數都係旅行先有心機拎部機出黎。 如果出,跟24105f4定2470f2.8好
你有70200正常就2470嘅 不過你要諗埋你會帶多過一枝鏡出街嘅機會多唔多 唔多就24105好啲 多就2470 + 70200
終於的起心肝 係最後一日放咗部R6上R5
45MP 金屬機身 仲有頂Mon好撚正
登記完保養 兩個鐘後就有換$2499 CFExpress嘅email
想買張512GB cf express for R5
本身用開sd card Sony Tough G 128GB覺得唔錯(幾快幾硬淨)
但唔知點解見呢度好似無咩人提Sony呢個系列嘅cf express呢?
請問有無師兄有用緊可以分享下? thanks
風景聞相嚟講 想問下r同r6差得遠唔遠

好怕r6 20mp放大睇好曳
可以瘋狂連拍了
2499物超所值
https://www.dpreview.com/reviews/canon-eos-r6-review/5

可以喺度睇晒其本上所有相機解像力嘅分別
我就係download完R6同R5嘅Raw File放大嚟聞
之後決定放R6上R5

20同45mp差幾遠 中間最底嗰幾行嘅細字
R6已經一pat嘢 R5仲清楚睇到讀到

但係我諗30mp嘅R同R6應該冇差咁遠
因為個個都用canon優惠買SanDisk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞