Canon 用戶討論區(22)一闊三大

1001 回覆
1 Like 3 Dislike

屌你
冇出去睇相機野一排...原來依家跟 cfexpress512 仲抵左

2499 , 上次係3300
有冇巴打用緊R5/R6 + Samyang支RF 85 1.4 AF
想問個對焦掂唔掂 準唔準?
用緊 準
manual 有得選唔同mode 有4種
開左人物優先都係咁?定戴左口罩既問題?
想問下我初初用部R5既時候用EVF果陣只要將部機放埋眼度就會自動EVF,但宜家完全無左EVF,就算攞手遮個sensor都唔著EVF
除非將個mon反轉合埋,即係連mon都唔用先睇到EVF,係咪sensor壞左定我亂set野set錯左?
reset 部機試下
setup page 3 第一項改番auto
問過其中一間兇宅$29880
想做分期係咪都係咁上下價?
分期係同銀行做 唔關個價事
1 你想點用就點用 可以assign 你可以assign做收光圈

2 垃圾cmos 垃圾電 垃圾spec
買咩?r6 個kit?
我係天祥買做分期平d
R5 body
天祥幾錢?
好似係 $29440
可以做幾多期?
我買r6 kit嗰陣做咗12個月
Wow, stunning photography. I especially like the next to last and third from last photos. The views are so ravishing that I wanna take a leisurely stroll woth my girlfriend along the promenade. The sky in the evening, the city and the sea are so breathtaking that I wanna stroll hand in hand with my girlfriend there. Good job! Absolutely gorgeous photos!
攝影新手想入手部eos r學影相

大部分都係影人帶景

請問而家r算唔算入門機好選擇

鏡方面想買rf 50 1.8 + 35 1.8
24-105 4-7.1 + 35/50其中一枝?會影多好多嘢
RF 35同50簡一枝就夠,預幾錢?
20k內 機+鏡

另外就係想影星 應該會買samyang 14mm f2.8 但呢支諗緊買mf (平2.幾k) 定係 af (應該唔考慮adapter+ ef嗰支 除非買(二手)機嗰陣有埋adapter

如果35/50揀應該會揀35
因為好似35嗰支質素高啲? 睇龍友同sp啲片得出
RF 70-200F4 好短好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞