男人的浪漫(2)之Nokia 6到貨未啊仆街

1001 回覆
18 Like 6 Dislike
想問下有乜apps代替到小米嗰啲安全中心嗰啲?avast掂唔掂?

小米
sorry笑咗

咁我老豆用緊小米,改用nokia最好有類似嘅野比佢清垃圾用
android唔用呢啲優化程式咪又搞到越積越多垃圾野,我用zenfone 3一樣有個智能管家可以清下垃圾,唔知有乜好笑
唔怪得有人啲機用一年半載就話平時用都lag…

因為小米本身就最唔安全
見到安全中心自然好笑
清cache係設定到自己清咪得

原生Android有冇呢堆類似嘅野?

原生洗q用呢啲多餘野,何必要run多樣野

點解?唔係原生冇呢啲野先唔好?

你用番屌米算

講真 真係無撚用
清緩存唔需要呢個app都做到
清memory 根本無必要 system自己會管理好
至於安全隱私 得啖笑
睇黎你唔明點解要用原生

我就係唔知原生有冇問題先問
android一直出名呢啲野管理差,所以原生我先奇怪會唔會有呢啲問題
部機我自己用就可以自己搞掂,但衣家部機唔係我自先係最大問題,好似我老豆尋晚先又無啦啦手多del左wechat

驚咪唔好用囉,信埋啲垃圾app都唔信原生,咁咪用屌米啲‘安全’野囉

就係屌米同其他廠鳩寫個rom先有呢啲問題,本末倒置走黎話原生rom有問題

即係除左原生,所有廠都唔掂

我上個post 講過,Nokia 6 比OnePlus 3T 更加貼近原味Android,所以當原生Android 用就OK

去訂機先,老豆尋晚手多del左wechat後連安裝嘅位都唔夠,要盡快同佢換機,雖然佢死都話唔洗換夠用

做孝子就教佢唔好再用中國微訊we柒啦

親戚好多喺大陸,點可以唔用?
Nokia 6
冇NFC,
影相喇叭速度都差過同價錢嘅機

如果你買嘅原因係要原生android
點解唔買Nexus 5/5x/6p?
功能齊全,又有Google direct upgrade

因為忍夠lg, 同歡迎nokia 出android機
雖然nexus 5係好機,但已經太舊 唔會再有更新
5x 有死底板災情
6p 仲脆過威化餅

nexus 5 你仲揾到一手機? 加上過咗兩年google停update得返security patch
5x 會bootloop
6p 華為食屎啦

利申5x受害者,lg狗也不屌
錯不在google,但啲代工廠
如果係講遲啲買pixel 2定nokia 9都仲要諗吓, 5x同6p真心揾到都唔好買

唔講都唔記得咗6P係華為依件事
仲諗緊乜嘢6p
乜有出過依部機我唔知
想問下有乜apps代替到小米嗰啲安全中心嗰啲?avast掂唔掂?

小米
sorry笑咗

咁我老豆用緊小米,改用nokia最好有類似嘅野比佢清垃圾用
android唔用呢啲優化程式咪又搞到越積越多垃圾野,我用zenfone 3一樣有個智能管家可以清下垃圾,唔知有乜好笑
唔怪得有人啲機用一年半載就話平時用都lag…

因為小米本身就最唔安全
見到安全中心自然好笑
清cache係設定到自己清咪得

原生Android有冇呢堆類似嘅野?

原生洗q用呢啲多餘野,何必要run多樣野

點解?唔係原生冇呢啲野先唔好?

你用番屌米算

講真 真係無撚用
清緩存唔需要呢個app都做到
清memory 根本無必要 system自己會管理好
至於安全隱私 得啖笑
睇黎你唔明點解要用原生

我就係唔知原生有冇問題先問
android一直出名呢啲野管理差,所以原生我先奇怪會唔會有呢啲問題
部機我自己用就可以自己搞掂,但衣家部機唔係我自先係最大問題,好似我老豆尋晚先又無啦啦手多del左wechat

驚咪唔好用囉,信埋啲垃圾app都唔信原生,咁咪用屌米啲‘安全’野囉

就係屌米同其他廠鳩寫個rom先有呢啲問題,本末倒置走黎話原生rom有問題

即係除左原生,所有廠都唔掂

我上個post 講過,Nokia 6 比OnePlus 3T 更加貼近原味Android,所以當原生Android 用就OK

去訂機先,老豆尋晚手多del左wechat後連安裝嘅位都唔夠,要盡快同佢換機,雖然佢死都話唔洗換夠用

做孝子就教佢唔好再用中國微訊we柒啦

親戚好多喺大陸,點可以唔用?

開facebook app勁易彈複制comment 果舊野出黎
係咪個app既問題 定我撳一撳部機已經當我長撳
開facebook app勁易彈複制comment 果舊野出黎

v10有,宜家冇

v10有,宜家冇

係個app問題
我法國部機最麻煩係買殼同買貼

我嘅方法係胃訊訂機直接包埋

我都係胃訊,跟機有貼有套仲送尿袋添,但用落唔洗三兩日你就會發現問題的鳥

我都係胃訊,跟機有貼有套仲送尿袋添,但用落唔洗三兩日你就會發現問題的鳥

尿袋屋企多到傻撚咗
但豐澤送嘅貼同套我好滿意
個套夠貼同薄
不過佢第一下比個套我嗰陣我諗起一幅圖
係講緊全宇宙最多餘嘅事莫過於幫nokia機帶套

尿袋屋企多到傻撚咗
個套夠貼同薄

之前都無睇過

呢隻套都夠哂經典

尿袋屋企多到傻撚咗
個套夠貼同薄

隻套有冇相睇下
最好連埋盒

尿袋屋企多到傻撚咗
個套夠貼同薄

隻套有冇相睇下
最好連埋盒

普通透明軟膠套

尿袋屋企多到傻撚咗
個套夠貼同薄

隻套有冇相睇下
最好連埋盒

普通透明軟膠套

想知同胃信套有咩分別

尿袋屋企多到傻撚咗
個套夠貼同薄

隻套有冇相睇下
最好連埋盒

普通透明軟膠套

想知同胃信套有咩分別

我都唔知可能一樣掛
番屋企再影
真心一問
買呢部機比阿媽黎用夠唔夠用?

啲人打傳說都夠,你阿媽唔會咁勁掛?
真心一問

thx巴打
咁我出呢部比老媽子用

我都準備出比老豆用
真心一問

thx巴打
咁我出呢部比老媽子用

我都準備出比老豆用

已出比老媽子用
難得科技盲既佢話易用
衛訊要五月尾

其他呢
如果其他早d我真係退訂算

CSL上台即有銀白.

佢啲Plan 咁貴﹙係無限分鐘岩一啲要成日聽電話的人﹚
衛訊訂左黑色有冇得攞銀白

直接落舖問啦
衛訊訂左黑色有冇得攞銀白

直接落舖問啦

間野好遠
call ok?

你無打過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞