男人的浪漫(2)之Nokia 6到貨未啊仆街

1001 回覆
18 Like 6 Dislike

沉穩同安全感依D野有錢有地位都買唔到
而Nokia手機可以助你表現你既獨特個性同埋安全感
男人會欣賞你既與眾不同
囡囡會鍾意成熟穩重既你
所以話睇男人 先要睇手機
好男人更加需要Nokia手機

有大貨未啊仆街
衛訊要五月尾
衛訊要五月尾

其他呢
如果其他早d我真係退訂算

CSL上台即有銀白.
而家既nokia姐係貼牌大陸機

iphone都係
有貨未呀?要入多部做孝子呀
1001都未有貨

iphone都係

睇user name都知唔使同佢認真
lm
頭先落衛訊問過攞到12號的訂單
留名睇Nokia都爆mon
留名睇Nokia都爆mon

https://www.youtube.com/watch?v=nYasmMSY3wA
爆了 nokia爆開了
nokia6拎上手手感真係仲好過iphone7+
頭先落衛訊問過攞到12號的訂單

黑色?

iphone都係

apple係大陸公司咩on9仔?
大陸負責砌模型咋

而nokia已經比大陸公司買左同moto一樣掛個名咋明唔撚明呀

iphone都係

大陸負責砌模型咋

而nokia已經比大陸公司買左同moto一樣掛個名咋明唔撚明呀

咁nokia賣咗俾邊間

iphone都係

大陸負責砌模型咋

咁nokia賣咗俾邊間

上個post 都已經有人話係貼牌啦咪又係比人收皮

btw, 新post留名
好似話留名先有機拎
好似話qualcomm 9號公佈s660,nokia快啲出中階機

iphone都係

大陸負責砌模型咋

咁nokia賣咗俾邊間

上個post 都已經有人話係貼牌啦咪又係比人收皮

btw, 新post留名
好似話留名先有機拎

1. nokia無賣公司,當年賣俾ms係nokia mobile,連同品牌授權兩年定三年。而nokia自己仲有好多產業,如nokia networks同nokia technologies,上幾個月仲收購咗Alcatel-Lucent。

2. ms賣返出嚟俾鴻海嘅係nokia mobile入面其中嘅功能手機生產業務,即係手機生產同製造嘅業務,當時連同越南廠房加過萬生產線員工塞哂俾鴻海,而pureview同其他nokia labs嘅nokia mobile技術專利則留喺ms。仲有鴻海係台灣公司。

3. HMD係由前nokia mobile高層同設計師組成,而佢哋係獲得nokia手機及平板品牌授權十年,而nokia都安排咗高層加入hmd董事會作監察產品品質。另外,nokia自己公司亦專門成立部門去同hmd溝通同專利授權,換句說話講,HMD係可以使用nokia核心技術去設計手機

4. hmd由於無生產線,所以將生產工作交由富士康(鴻海)代工生產,而生產關係同一般手機代工無分別,hmd擁有所有設計權同專利。

5. google提供最直接嘅軟件支援俾hmd生產android手機,即pure android。因為pure android基本上係大勢所趨,因為好多電話生產商個ui愈減愈少垃圾apps,愈嚟愈接近原生android,所以hmd基本上無必要再花錢落ui開發上。
好似話qualcomm 9號公佈s660,nokia快啲出中階機

Same
除左個背兩邊有d界手都可以接受
https://youtu.be/h-2ZpmfjY74
nokia mobile新片
懷疑六四發佈新機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞