男人的浪漫(2)之Nokia 6到貨未啊仆街

1001 回覆
18 Like 6 Dislike

冇錯!擒日成個荃豐中心,得一間有保護套+玻璃貼賣

點解唔裸跑

我就覺銀白色唔襟污糟,但又想有裸跑既感覺,所以揾緊透明硬殼

喺豐澤買,送貼同機套

本身係訂黑,佢話有銀白現貨就幫我轉單做銀白
所以依家應該有銀白現貨
見啲舖都冇特登sell 銀白

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
最搞笑係我喺荃灣訂,本身就諗住去荃豐買套
點知佢有送

重有冇邊度有套賣 衛訊個套又易污糟又入塵

豐澤個個有冇得買
好後悔係衛訊訂 又冇得退

好彩上黎問下
我法國部機最麻煩係買殼同買貼

點解唔裸跑

喺豐澤買,送貼同機套

所以依家應該有銀白現貨

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
點知佢有送

我都係胃信,個Mon貼放係褲袋一日已經花到唔清唔楚,個透明膠套就又鬆又膠兼入塵。唔通風宅既係好d?
Nokia 6
冇NFC,
影相喇叭速度都差過同價錢嘅機

如果你買嘅原因係要原生android
點解唔買Nexus 5/5x/6p?
功能齊全,又有Google direct upgrade

因為忍夠lg, 同歡迎nokia 出android機
雖然nexus 5係好機,但已經太舊 唔會再有更新
5x 有死底板災情
6p 仲脆過威化餅

送人落火坑

喺豐澤買,送貼同機套

所以依家應該有銀白現貨

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
點知佢有送

豐澤個個有冇得買

好彩上黎問下

你未訂

阿爸話再諗下先,佢話小米用得好習慣,又話2000蚊好貴,佢之前以為我買千幾蚊嘅機比佢,但我諗都係聽日直接訂好了,唔係唔知拖到幾時
話說有冇nokia 5 7 8嘅消息?
不如我直接比部zf3老豆之後自己買7或者8
https://lihkg.com/thread/232790/page/1?ref=android

入面條友講嘅評測係邊個
話說有冇nokia 5 7 8嘅消息?
不如我直接比部zf3老豆之後自己買7或者8

未有

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
點知佢有送

豐澤個個有冇得買

好彩上黎問下

你未訂

阿爸話再諗下先,佢話小米用得好習慣,又話2000蚊好貴,佢之前以為我買千幾蚊嘅機比佢,但我諗都係聽日直接訂好了,唔係唔知拖到幾時

2000都貴
有實淨機唔用用膠機
btw,我都覺得lag機係因為啲廠寫rom寫得on9
本身我唔認為cache會拖慢部機,後面run幾多野,同點run野影響大啲
https://lihkg.com/thread/232790/page/1?ref=android

入面條友講嘅評測係邊個

咪聽人鳩吹,自己上youtube睇review/comparison, 普通app nokia 6表現唔差得過旗艦機,係game先有明顯分別,咁當然等得同有budget就最好等傳聞用s660嗰兩部

喺豐澤買,送貼同機套

所以依家應該有銀白現貨

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
點知佢有送

豐澤個個有冇得買

好彩上黎問下

你未訂

慳返d錢

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
點知佢有送

豐澤個個有冇得買

好彩上黎問下

你未訂

2000都貴
有實淨機唔用用膠機
btw,我都覺得lag機係因為啲廠寫rom寫得on9
本身我唔認為cache會拖慢部機,後面run幾多野,同點run野影響大啲

我屋企窮,我冇用搵唔到好多錢
我老豆仲想話用到部紅米note壞左先再換,叫我唔好嘥錢幫佢買新機,但佢成日都唔夠位裝apps,今次佢錯手del左wechat,裝都裝唔返,唔夠位,我今日同佢講話一定要買,唔係佢連wechat都唔洗用,佢先肯比我幫佢買

喺豐澤買,送貼同機套

所以依家應該有銀白現貨

有乜機套送?

透明套
爽到仆街
點知佢有送

豐澤個個有冇得買

好彩上黎問下

你未訂

慳返d錢

遲買咪又係要買

入面條友講嘅評測係邊個

咪聽人鳩吹,自己上youtube睇review/comparison, 普通app nokia 6表現唔差得過旗艦機,係game先有明顯分別,咁當然等得同有budget就最好等傳聞用s660嗰兩部

唔知要等到幾時,等到下半年就冇意思

入面條友講嘅評測係邊個

平心而論,load game明顯慢啲

入面條友講嘅評測係邊個

平心而論,load game明顯慢啲

重點係我老豆唔會打機
收到OTA update update左d咩

點解唔裸跑

喺豐澤買,送貼同機套

所以依家應該有銀白現貨

都係黑轉銀白 排黑色等到2046
收到OTA update update左d咩

有update咩
想問下有乜apps代替到小米嗰啲安全中心嗰啲?avast掂唔掂?

小米
sorry笑咗

咁我老豆用緊小米,改用nokia最好有類似嘅野比佢清垃圾用
android唔用呢啲優化程式咪又搞到越積越多垃圾野,我用zenfone 3一樣有個智能管家可以清下垃圾,唔知有乜好笑
唔怪得有人啲機用一年半載就話平時用都lag…

因為小米本身就最唔安全
見到安全中心自然好笑
清cache係設定到自己清咪得

原生Android有冇呢堆類似嘅野?

原生洗q用呢啲多餘野,何必要run多樣野

點解?唔係原生冇呢啲野先唔好?

你用番屌米算

講真 真係無撚用
清緩存唔需要呢個app都做到
清memory 根本無必要 system自己會管理好
至於安全隱私 得啖笑
睇黎你唔明點解要用原生

我就係唔知原生有冇問題先問
android一直出名呢啲野管理差,所以原生我先奇怪會唔會有呢啲問題
部機我自己用就可以自己搞掂,但衣家部機唔係我自先係最大問題,好似我老豆尋晚先又無啦啦手多del左wechat

驚咪唔好用囉,信埋啲垃圾app都唔信原生,咁咪用屌米啲‘安全’野囉

就係屌米同其他廠鳩寫個rom先有呢啲問題,本末倒置走黎話原生rom有問題

即係除左原生,所有廠都唔掂

我上個post 講過,Nokia 6 比OnePlus 3T 更加貼近原味Android,所以當原生Android 用就OK

去訂機先,老豆尋晚手多del左wechat後連安裝嘅位都唔夠,要盡快同佢換機,雖然佢死都話唔洗換夠用

做孝子就教佢唔好再用中國微訊we柒啦

我嘅方法係胃訊訂機直接包埋
見有人話喇叭唔係好大聲又拆 同埋播片咪話聽筒都會有聲o既 但會細好多
有機o既各位係咪咁架

算大聲,但開大聲就會拆
我玩cgss就特別明顯

點解唔裸跑

喺豐澤買,送貼同機套

所以依家應該有銀白現貨

屌佢老母訂嗰時問佢又話未知會送啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞