我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
執照個陣有解釋個性愈嚟愈勁
算講得通既
唔係想吹捧鬼滅
但如果職業英雄同學生既實力差距可以做到一開始鬼滅啲柱同主角群既壓倒性差距就好了,真係好少學生打餐死最後職業英雄壓倒性降臨既畫面 最深印象都係屌同黑霧帶著隻腦無入侵訓練場,啲老師援軍趕得切黎救就快變原形既all might,個牛仔手槍佬好撚型其他場口好少做到職業英雄應有既威能,就算切島同肥仔打黑社會果場大家打同一個敵人但肥仔都冇顯得勁過切島好多
考牌打虎鯨幾型
通常話黑道篇之後唔好睇嘅人, 我覺得都係d唔鐘意紳士篇嘅人嚟...

其實我覺得我英正式開始下滑嘅應該係敵聯合篇,
由敵聯合班中二病能力暴走, 對故事設定個破壞力係最大, 甚至係搞到個故事救都冇得救。
我覺得紳士係好睇
巨神兵同異能軍都唔好睇
班學生業都未畢就一下就超愈哂班pro英雄 已經夠BUG
仲要呢班學生得高一
train咗咁短時間已經咁勁 真係唔知班pro hero點做pro
69條線本身寫得幾好...睇佢一步步overcome 個能力
點知突然大暴走要大BUFF 中2病 搞到要buff埋佢真係痴撚線
個作者太高估自己定真係傻鬼左
我覺得吊有afo先正式開始暴走
而家呢一篇寫得勁突然
紳士好撚好睇 漫畫動畫都好好睇
好期待佢入英雄果邊
針系漫畫要爆發式成長,69本身太慢
應該唔會啦
係都百萬出返黎先啦
唔使坐監咩
日本漫畫唔好計較歲數
小學生拯救世界
阿寶又係高中打贏皇牌
本來我英d能力設定都幾有心思, 每個能力都幾平衡, 勁得嚟都有d缺點咁
但自從中2屌, 就冇啦啦設定暴走, 搞到之前幫唔同能力設定傻點缺點冇晒意義咁。
好多人剛剛睇完黑道篇, 睇紳士篇嘅時候當係平時打壞人嘅篇章,
甚至係好似黑道篇咁樣嘅格局嚟睇,
所以當個格局一細, 就唔知個故事講乜, 本能上覺得唔好睇, 無聊。
今個星期又停呀?

劇場版3
確定左?
牛仔手槍佬好耐無出場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞