我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
無錯呀
如果佢肯放開啲寫敵聯合就係一班愉快犯反而仲得人鍾意
渡我就係一個好例子,天生唔識表達情感,愛你愛到殺死你,咁大家咪接受囉,仲有人氣添
依家敵聯合變左行路踢到粒石仔就話要炸左土木工程署
on9都有個譜吖
No.3 殺牛仔褲都係一個引爆點

不過牛仔褲走番出來

敵聯合都係想帶英雄既黑暗面出黎

好似the boys咁 英雄執行任務果陣係唔係就可以唔理一切?

不過我英又未捉到果個點搞到件事兩頭唔到岸
第一,英雄真係有救人,你話英雄無盡力救人完全無例子,仲要次次救人都打到灰頭土臉

第二,敵聯合頂多咪將軍澳連儂牆斬人嗰位「滿身鮮血既受害者」
捉到鹿唔識脫角
屌 - 英雄因為驚敵人要拋棄子女 造成下代家庭問題
荼毘 - 英雄老豆想登頂 製造出嚟嘅失敗品
壓縮 - 劫富濟貧的理念比英雄社會否定
渡我 - 個性問題天生嗜血比英雄社會否定

後面兩個要寫其實幾好寫 特別係壓縮
但偏偏幾句字帶過而且至今為止都唔見有英雄貪污嘅情況出現
最難寫嘅屌反而篇幅用得最多最長 但到依家都好鬼難理解
所以個問題就係大家都知作者想表達啲咩
所以先更加覺得佢寫得衰
壓縮真係炎柱咁撚樣

都未撚同個角色有感情

無啦啦吹撚到背後好大理念

起碼回憶一話 咁就成件事靚仔番晒

不過好難講 依家好多人話回憶一下就拖戲

最好好似喰種咁 整番個武鬥大會/一格變人棍撚9班讀者最過癮
綠久真係好廢,今場全靠百萬牛王同爆豪
百萬先係真主角
咪就係 有d人成日以為人地唔明先會覺得寫得差
請得冇錯
On9 你居然拎敵聯類比勇武手足
無69 10幾話前 死柄木摸一下地板死晒啦
企係到鳩叫幾話算吧啦
但stain果陣時已經係咁
缺乏英雄道貌岸然果方面嘅描寫
呢點上面同宜家敵聯有咩分別
其實係
純粹因為電視個speech講得好
深究佢做乜發現on撚9
所以寫得最出色一定係渡我,解修,異能解放,all for one
因為一兩句就完,寫多已經顯得作者有幾咁廢
渡我寫得幾完整既啦
個故事點解唔用異能用個性,就係因為與生俱來密不可分
後尾渡我都明白自己做既野唔啱,但覺悟左情願背負責任同英雄既懲罰都要繼續做自己
算寫得係咁
所以渡我有人氣唔係無原因
係解放呢篇開始先差
twice都無咩,因為想要frd,咁啱入咗來
魔術師呢下好撚多餘
另外兩個應該唔會浪費,不過dabi早啲退場仲好,再出就淪為普通奸角

同埋上面個on9提起溫室成長就嬲
唔知畫乜鳩雙主角,69就練到骨爆哂,多次頻危。屌條仆街對解放就回憶下往事就升級,跟浸下個缸就升級,平時有腦無,有黑霧救
渡我可以copy埋人個性又係講唔過去
總之敵聯篇開始係好值得棄
渡我真係幾正
荼毘真係同意唔到
轟慘佢咁多比人虐打都冇殺無辜嘅人
佢淨係比人冷落就周圍殺人
佢本身就有問題
佢係差啲死咗喎
雖然detail未講
好似係佢自己想令火佬注意所以練大技最後先搞到自己差啲死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞