我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
你當佢尾田咩, jump依家興完得快
穿透加感應
浮都好用阿,無咗無限跌落地下個弱點
一代: ONE FOR ALL(儲存及傳承力量)
二代:黑鞭
三代:?
四代:危機預知
五代:?
六代:?
七代:飄浮
八代:無
九代:無

全部都係好有用既個性去到八代All Might就斷左,十代後冇新個性
黑鞭係5代btw
all might暫時肯定唔到係咪無
老爺車都講過好多次, all might好快上手, all might都自己講即刻適應
可能仲有少少故講的
其實作者知唔知根本冇人想睇呢d 奸角茄呢啡呢心聲,
成日用埋d 茄呢啡視角嚟拖故事
弔想洗白?
唔係想睇唔想睇 係佢寫得差
黑鞭, 佢套戰衣加條勾索一樣功能
浮空, 打左咁耐唔係個個角色都識浮空架咩? 佢開100%已經空戰左成集啦
危機感應, 唔係動漫d角色不能都有呢個能力架咩? 可以感應殺氣之類
d新能力真係好無聊
好似ubisoft d game開技能樹咁
下次出埋二段跳丫笨
其實弔都好明顯係笨久嘅foil黎
弔因為個性,因為際遇先會走上villain嘅路
(分叉點取決於佢相信自己係villain, 所以先會被拒絕救援)
笨久就因為無個性,際遇而走上英雄嘅路
(分叉點在於佢((仲未))冇放棄做英雄,就俾all might拯救左)
笨久都有相當嘅imposter syndrome, 覺得百萬先有資格繼承

自由意志vs命定論 + rehabilitative justice
終於打撚完
條中二撚變左condom仔
最終大佬其實都係AFO
正路都預左
我估最後都係綠久救番條友出黎
之後大和解bbq end
Mr.壓縮 RAP
咁寫其實幾好, 直線同返大家講吊真係On9的
但最撚無謂真係寫到佢要有人追隨
咪就係, 一開始就諗住作AFO奪舍嘅話,

1唔好作有班友心甘情願追隨中二吊
2咪鬼作AFO作到好似真心想搵人繼承咁啦...

連原本AFO個老師形象都蝕埋...
其實spinner好明確咁話係因為英雄殺手加入,
而英雄殺手根本同吊唔啱
竟然可以跟到咁耐重要咁忠心
一睇到敵聯合就硬係覺得自己係咪睇漏左幾頁甚至幾話咁
吊一開始作到想利用英雄殺手名氣招人,
上一章又作到自己好鍾意敵聯合班人,
唔知想點
睇來要出多5,6個外傳先寫得惦
仲要唔好係呢個作者寫
仲話人地唔識教
其實自己就用緊個性嚟同化人
屌你鬼父來
話教人話救人, 最後食咗人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞