我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
如果可以好似x men個幻影貓咁帶埋人一齊穿牆就好用好多
無敵救援英雄
但要叫人閉氣
佢唔係唔夠打 係做唔到同時一挑四又阻止佢地攻擊牛王啫
火佬打一隻都咁辛苦,百萬輕鬆ko幾隻又過分咗,set佢救場又幫到團戰幾好呀(夠型
火佬果隻100%
依度依D全部未整好
同埋火佬一開波係諗住活捉 太貪心
佢d體技根本對腦無0傷
好似係話切島淨係掟咗入去但未爆開
火佬嗰一拳就打爆咗個樽
個樽咁堅固
我睇巴哈啲人講個擬聲詞同爆樽有啲唔同
唔會掛話晒都三年班 頭3勁
咁其他情何以堪

可能佢再狂用夜目啲棋仔呢
佢reveal自己個性個集已經講過佢個性本身係冇乜用+極危險
佢靠既係不斷磨練而黎既技巧/戰鬥觸覺+超強韌既精神力令佢行到咁遠
單純就個性而言波動同天喰更強更多變化
high end/巨神兵呢類敵人應該算佢天敵
穿透用唔到道具淨係可以靠本體體術
腦無咁高防,又識再生
普通拳頭好難打得贏
呢兩集覺得澄失其實都好幼稚
將所有野都賴落火佬身上 連啱啱打傷一個人都要賴皮

雖然佢嘅行為係讀者能理解,唔似中二屌中二得嚟不明所以⋯⋯
但已經冇咗兩集前爆大鑊𠴱種老謀深算 依家只係見到佢發小朋友脾氣咁
有得諗喎
不嬲都係私怨撚 大家唔需要吹捧得咁勁
明明就唔係最大反派都唔係主線
推佢嘅都知心理年齡仲係14歲 同埋有好嚴重精神病
只不過精彩嘅係轟家呢個八點檔會點發展
其實係中二屌太On9
所以茶毘有返少少深度就已經有對比令大家開心啲
不過作者都講明壞人就係壞人
唔想灌輸太多壞人都有好人同有原因做壞事
分倍河原仁已經難得算係最好嗰個
根本ofa俾百萬就痴撚線
穿透最大問題係會跌落地下, 但你有懸浮, 直頭可以神不知鬼不覺透明咁浮係敵人隔離, 一下100%
唔用浮都屈啦
穿透之後彈去人地後面
再開100%,之後去穿透彈返去前面
根本就可以玩人肉彈珠機
重要本身百萬能力難用,佢依家啲控制能力應該max?
Ofa過渡俾百萬,應該可以係唔斷手情況下用100%
透過唔會變透明啵
雖然理論上係會
百萬
睇到嗰下真係心都離一離
我覺得佢身體能力其實已經差唔多普通人巔峰
佢一邊保護壞理一邊打解修師都撐咁耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞