我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
好樣衰喎
焦凍真係好撚慘 明明乜都無做錯
就因為個性完美+生錯時間就做左成件事導火線搞到冚家剷
轟家線真係好睇過其他
轟成家成家都係一個悲劇
得冬美同夏雄心理狀態仲係正常
老母都要負返部份責任啦
係佢接受呢堂婚姻同要幫佢生仔
由結婚到生第一個到追到第4個有咁多位可以停,都冇停到,生到焦凍個樣好似鬆左一口氣咁,大仔都未教好,又生多個迫死人

燈矢又係一個tunnel vision唔肯放棄嘅人。。。。
段婚姻係女家家長發起,咁睇唔似轟爸逼婚同逼生仔。

生咗燈矢之後再生第夏美,原本係想第二個陪燈矢互相勉勵(292)

之後再追到焦涷果時,轟爸轟媽鬆一口氣個樣,我覺得係佢地認為焦涷可以擔當超越am ge責任,燈矢可以唔洗再逼自己。但去到呢個位,轟爸媽已經比壓力搞到冇咩正常思考,所以依家轟媽話要一齊負擔返冇正視燈矢當時的感受。

所以你講得冇錯,轟爸同轟媽都有責任,希望轟家挽救返再happy ending
最奇怪係醫生都話唔好再試
但之後繼續生多兩個

中間有頁好奇怪 係火佬見到AM嬲咗
然後SHOW冷媽個樣好驚 跟住下一頁就生咗夏雄
睇唔明
嗰頁冷想火佬幫手阻止燈矢,但火佬淨係關心”佢超越唔到AM”,冷聽到係好驚訝,之後就被逼繼續生落去

燈矢見到夏雄知道火佬已經放棄咗自己,即刻灰咗
我記錯咗係生完夏雄嗰頁 呢個冷媽
都係講緊想似嘅嘢,火佬超越唔到AM,就返去屌冷,生下一個。冷都發覺自己只係生仔機器,就係咁搞到雙目無神

呢兩頁講晒火佬點精神虐待冷同燈矢,佢以前真係人渣嚟
相似
感覺得呢個family係作者有認真plan過咁...
對比返中二屌真係高下立見
見到火佬喊>第一反派中二屌

呢篇通形出黎係有驚喜

死撚左午夜好撚on9(話晒都老師一名,可以死得多戲份d?)

反派果邊渡我,燈矢條線既劇情明顯好過中二屌

個故事咁落去 無可能行番開心學院風格

之前都有伏線話69再亂用能力 對手會收皮

唔知作者點兜 唔介意佢愈掘愈大 只希望佢收到尾

有陣時好似鬼滅咁拿拿聲完未必唔係好事

(利申:鬼滅正垃圾)

補多句:69?配角黎姐
我覺得我的英雄學院就係太過拿拿聲, 先搞到宜家咁...

我諗轟佬講"一定要..."係指要生到成功品先可以放低燈矢既重擔?
唔係好肯定火佬講呢句既時候有幾老實啦
如果係以燈矢為第一位既, (老豆想超越all might, 阿媽或者係愛呢個男人想幫佢解脫)
會唔會生到第4個都唔知燈矢有幾被"追多個"呢個決定影響
火佬首先自己都冇睇得開, 得把口, 個仔又點會睇得開
呢張圖轟爸都話,
「不論講多少次,每日都有新的火傷」
「苯蛋的地方和我一樣」
「要讓他放棄只能這樣」

學你話齋,轟爸都未睇開,所以阿仔都係睇唔開
老母都要負返部份責任啦
係佢接受呢堂婚姻同要幫佢生仔
由結婚到生第一個到追到第4個有咁多位可以停,都冇停到,生到焦凍個樣好似鬆左一口氣咁,大仔都未教好,又生多個迫死人

燈矢又係一個tunnel vision唔肯放棄嘅人。。。。
段婚姻係女家家長發起,咁睇唔似轟爸逼婚同逼生仔。

生咗燈矢之後再生第夏美,原本係想第二個陪燈矢互相勉勵(292)

之後再追到焦涷果時,轟爸轟媽鬆一口氣個樣,我覺得係佢地認為焦涷可以擔當超越am ge責任,燈矢可以唔洗再逼自己。但去到呢個位,轟爸媽已經比壓力搞到冇咩正常思考,所以依家轟媽話要一齊負擔返冇正視燈矢當時的感受。

所以你講得冇錯,轟爸同轟媽都有責任,希望轟家挽救返再happy ending

我諗轟佬講"一定要..."係指要生到成功品先可以燈矢放低重擔?
唔係好肯定火佬講呢句既時候有幾老實啦
如果係以燈矢為第一位既, (老豆想超越all might, 阿媽或者係愛呢個男人想幫佢解脫)
會唔會生到第4個都唔知燈矢有幾被"追多個"呢個決定影響
火佬首先自己都冇睇得開, 得把口, 個仔又點會睇得開

1999左 up錯
我新一集之後就估係咪轟爸擔心個仔再練個性會自殘,所以就叫佢「失敗作」,寧願hurt 個仔都唔想佢再練。

追仔果度就一半想令燈矢放棄,同時轟爸都係係想有個仔可以超越allmight

9估
中二屌可唔可以俾Afo取代之後以後都唔再出現
AFO其實都差唔多中二
同咩細佬睇完漫畫 就要做惡之魔王
不過佢勁咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞