我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
真係打得既咪又係得嗰幾個 放過佢地啦
唔想助長死晒成村人先叫好睇呢個風氣
其實係勁既現役英雄唔多 以前個個都靠ALLMIGHT一個頂
依家咪搞到要班仲讀緊書既都要出黎幫手
再加埋AFO+班腦無真係太屈機
士傑個班去左邊
紙鋒射手似係廢咗隻手
水泥人重傷
Top10睇嚟好幾個都要休養停工
英雄真係傷亡慘重

屌你異能解放軍自貶身價
咁就得返132個
間諜起咗件
首領都衰撚埋
就為咗個咁嘅撚屌
異能解放軍連敵聯都打唔贏
差唔多水準啦
唔係夾硬BUFF敵聯合應該嬴到
巴打係咪睇得火滾撚樣太多
成頁寫到明話覺得係求救喎
唔係輸贏
係信念問題
英雄殺手得自己一個
仲俾三個學生捉咗
但係佢型呢樣嘢無改變
但係如果佢臣服畀屌就係一個柒頭
有好多故仔係講主角意識到壞人係出身,環境下既產品
好多都唔係寫個壞人冇得揀
或者even有得救*
咁你想點解讀295最尾兩頁you looked like you needed saving
臨尾69出來話sor睇錯咁?
主角都可以錯架?
好似無限之住人個女主, 對仇人有些少心軟, 咪俾仇人大巴大巴車路去話
佢父母條命有冇咁賤
deku 貪心開, 想要救哂所有人, 救朋友又要救埋對方既心,
咪睇佢點樣撞板,

暫時都冇人幫endeavor口話佢好有型,
又強調做既野只係為左未來, 過去係抹唔走
用轟把口話endeavor係個出色既英雄, 但炎司作為老豆既過去係抹唔走
姐係話善行可以一路加落去, 但唔會取消得到惡行
又岩岩受完報應
斷估應該冇火滾咁戇鳩
Ching你應該知自己睇緊jump最通俗的皇道漫?
唔係小學館MONSTER,講談社星星公主咁
係我英邊一幕令你覺得主角觀點有錯過?
又係我英有啲咩咁利害的劇情係會同一般jump皇道漫有分別?
69會想救心操
過多幾十話都寫到白一白
我真係想知你邊忽見過69有錯過
打紳士又係
主角錯, 故事探討既限制都好王道範圍內啦?
咒術都做到既野
火佬條線可以有咁既細節, 我諗hori寫得出又唔會太黑暗, 難明
同埋我英冇扮主角唔會拋離配角好耐, 同火影比係進步左
一開頭就開宗明義話人出生就唔係公平,
豪仔果d要學識點面對, 唔係做all might就係客觀人生最高目標黎
咁你想點解讀295最尾兩頁you looked like you needed saving
主角都可以錯架?
好似無限之住人個女主, 對仇人有些少心軟, 咪俾仇人大巴大巴車路去話
佢父母條命有冇咁賤
deku 貪心開, 想要救哂所有人, 救朋友又要救埋對方既心,
咪睇佢點樣撞板,

用轟把口話endeavor係個出色既英雄, 但炎司作為老豆既過去係抹唔走
又岩岩受完報應
斷估應該冇火滾咁戇鳩
主角錯, 故事探討既限制都好王道範圍內啦?
咒術都做到既野
火佬條線可以有咁既細節, 我諗hori寫得出又唔會太黑暗, 難明
豪仔果d要學識點面對, 唔係做all might就係客觀人生最高目標黎
主角都可以錯架?
佢父母條命有冇咁賤
咪睇佢點樣撞板,

又岩岩受完報應
斷估應該冇火滾咁戇鳩
主角錯, 故事探討道德既限制都好王道範圍內啦?
咒術都做到既野
廢事quote啦,
紳士唔係話十惡不赦, prankster一個, 咪可以返轉頭
分分鐘坐完監出返黎
all it takes is one bad day 根本應用唔到係佢到
咁首先你要搵主角會錯的痕跡
如果要數, 你當好似slam dunk咁, 好早establish
同時間咩搵配角探討深度, 咪就係一般皇道

聖石個姆吉卡, 龍同火佬都有深度主角好多
OP都係大把配角寫得好深
又係邊個錯覺令你覺得寫配角啲線好, 就一定主角(deku)條線會好
咁簡單啲講
69有邊次睇所謂奸角係睇錯
係佢時間推進得太慢
劇情推得太快啫
上次打解修師都叫用外掛贏
今次打屌如果係二/三年尾都仲可以接受
作者根本handle唔到咁多角色先寫到佢地仲係一年級
成編重點係eri控制到自己
以後只要未死都仲有得救
作者根本handle唔到咁多角色先寫到佢地仲係一年級
^呢個真 已經直頭想end game咁款
其實寧願佢放慢d黎畫 打左咁耐畫返d校園野抖下氣先啦大佬
咁唔叫洗白啦 由一開始神野事件講到佢係志村個孫已經明顯係要寫弔係細細個就俾afo捉去利用 afo先係boss
同埋hero/villain係一體兩面呢樣野都係阿平一路都想表達既野
even你本心係正義 你貫徹正義既方法就係會左右你係hero定villain
唔係洗白哂
洗啲白啦
佢咁寫個套路遲早吊真係認自己求救
叫無咁黑咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞