我的英雄學院漫畫討論post (11)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
allmight唔係因為afo講第7代所以先被偷襲成功咩。allmight全盛期100%都唔會殘廢。
讓渡左既Allmight一定仲勁過依家個69啦
果時Allmight都仲可以輕鬆贏腦無 依家隻69打一隻都未必贏
發現69仲未正式同一隻腦無打過
輕鬆贏腦無
all might全盛期打5拳就得嘅腦無殘廢咗嘅佢要打百幾拳
然而69宜家已經用到一半ofa
戰鬥技巧69固然冇可能咁快追到all might
但論輸出宜家漫畫進度69過咗all might都唔出奇吖
雖然作者嘅表現力令人完全睇唔出啲破壞力比較
50%都係無感 唔知依家放晒D犯出黎係咪比69逐個升LV用
希望入新章,想佢節奏慢返少少,鋪排下進入混沌世代之後果種勢力紛爭,打完紳士超加速到現在好累。

之前話改革警察又冇咗件事就開始加速。

afo出番黎
同要成堆戰犯
一個中二撚都打到咁
仲要英雄方傷撚晒
打條撚咩
滿lv嘅69會仲勁過allmight
Ofa累積多一代+歷代個性
放解修師出嚟嗰條女係咩人?
唔認得不過幾正
個作者好似好驚節奏一慢 d人就棄書
但依家係作太快搞到唔好睇 冇晒鋪排咁
我覺得allmight 既100%
同69既100% 打出黎既威力會唔同
依D都要計返個個人本身既身體質素
allmight 副計係頂級大隻高佬身型
69只不過係鋼條矮仔
而且69仲要有多幾招技玩
All might只係純力量型
69嘅招式無一招有實用性,之前練手指彈空氣依家都無用過,all might 嘅招簡單直接好多
紳士好慘
allmight 去速度力量智慧咩都有 單純既超強化系超人....
我覺得69 100%都係唔會夠allmight 100%威力大...先天問題..
一句概括69 周身刀冇張利
比個半桶水打贏
舌鞭有用
射門式同Air Force係咪用完一章就冇再出過
69 嘅100%一定輸出高過allmight嘅100%
呢個係ofa的設定嚟
肯定唔啱 之前好似又係有人講同樣嘅野 係咪你?
點會唔岩???
allmgiht 副計咁撚樣打一拳100%
同69咁既排骨仔打一拳100% 威力一樣?? 咪玩啦
事實就係咁,
allmight嘅肌肉量令到佢可以endure OFA 100%
就係因為69係排骨仔肌肉量冇allmight咁勁, 所以OFA 100%就會斷手。
但單論OFA 100% 的輸出,69只會強過allmight, 呢個係OFA設定。
唔好FF 作者只係講過身體強度拎佢承受唔到100%
但冇講過個100%係咪人人用打出黎既威力一樣...
但正常logic 係身體愈強 打出力威力愈大..

你唔好同我講69 個時打出黎既20-30% 同全盛allmight打出黎既20-30%
威力一模一樣..諗都唔make sense
隊冧治崎之後都係得一個英雄(沙人)加警察押送

守監獄冇人唔出奇呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞