不規則分享 | 化妝品 + 護膚 42

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
有冇人用過avene sleeping mask? 想知有冇用
早幾個月wfh買左 mini 3
而家仲開心使用中
頭幾次用完摸上塊面好滑 個鼻少左粉刺
真係推到d黑頭粉刺出嚟
生少左暗粒同去到角質
睇落仲冇咁暗沈
仲有佢支b5 又係杰撻撻
Lookfantastic 真係好撚垃圾
落左半日order 想cancel
同我講已經寄左去warehouse取消唔到
依家仲要擔心佢寄失/爛
The Ordinary 啲野係咁
唔知點解好易同其他野打交
依家用factiv B3就冇呢個問題
The ordinary 隻Niacinamide試下係手搓幾下起白沫先上面 會好好多

我平時會溝其他精華一齊搓埋上面 好快吸收唔會擦膠碎
好耐之前用過一次就冇再用了
不過今次一轉季就咁,仲要幾個月都好唔番
請問各位絲打 有無long lasting嘅定妝碎粉係可以做到光澤感
上完碎粉後塊面睇落乾曾曾咁 (但我係混油)
試過噴setting spray都解決唔到
Lookfantastic 售後/CS 就係咁差
另一邊化妝post 之前要絲打硬食支得返70%既caudalie sos 精華
你用緊邊隻?
光澤感既話諗起今期大熱decorte 00色,不過應該偏保濕
Fenty Beauty
我有睇過decorte嘅review係俾乾肌用 我諗唔啱我
多謝你
1號轉左配方之後勁唔好用
唔好買樽身寫住medicated嗰隻
用完之後勁爆瘡 一停左就無事
多謝絲打包膠
係咪又痕又腫
食辣野會痛咁
之前用錯唇膏敏感變唇炎
要睇醫生搽藥膏 之後食L-lysine 冇再發出嚟
Lush好乾
其實計番時間都唔係慳好多功夫
不過我試過做完塊面做手爭黎試 有做係滑左好多
大減價個時買左成set勁多塊mask
用到2046都未用完(懶用)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞