不規則分享 | 化妝品 + 護膚 42

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
係!
咁我用埋呢支就算了
我用過canmake kose同dollywink都唔錯
韓國blogger牌子mude都好多人話好用 不過小貴好似要12x
上完先用呀 但係用其他mascara又冇事
好呀 唔該哂
OFF TOPIC下
之前呢個PO既存在,唔係因為樓主喺勿助長LOREAL嗰邊問LOREAL/SHISEIDO GROUP既野,然後比人屌,所以就開左呢個PO,話咩化妝品都講得,唔會限制人講LOREAL/SHISEIDO GROUP?
而家呢度既絲打都唔講LOREAL/SHISEIDO架喇?

戴下頭盔先,只係純好奇問下
其實要講呢兩個牌子去其他social media講都得 大家都知連登主流係咩立場
出面有邊個po講藍店唔會比人屌 呢度最中意就係鬥黃
其實都未必淨係屌人 同時都係提返其他介意又唔知頭唔知路嘅巴絲
加上護膚化妝品選擇咁多 唔講呢兩個group又有幾難 反而窮撚買衫食野選擇少好多
有無邊一隻hand cream真係有用
同過幾枝都係作用不大 乾少少就爆拆
咩牌子都唔拘喇
我諗係嗰時件事未白熱化 好多人未有意慾抵制loreal group

但經過上年嘅事之後唔抵制真係對唔住自己
所以多左絲打會提點人係loreal group/shiseido group產品

不過護膚化妝一時未搵到替代品我覺得可以體諒
但隔黎香水post提過n次罷呢兩個group嘅產品d人都係繼續傾
但明明香水又唔會影響膚質已經係最易轉會嘅產品
唔記得之前邊個ig cap落
最緊要睇自己條界去到邊 有時捐錢話要罷 但啲取代品都係一樣有捐
TO 有支hemi squalane 薄身 適合偏油皮膚
想問各位絲打有無推薦factive 邊款產品想試吓
乾+敏感肌
最近臨訓用緊Aesop
D手指冇再甩皮
平時返工用aeevno
覺得都ok 唔算笠

利申手指輕微濕疹
聽日落去萬寧買枝aeevno試試 thx
冇yuu呀
屈臣氏 吉之島 藥房啦
用開physiogel好夠
隻手有少少濕疹用咗都有好轉
想問黑眼圈有冇咩牌子遮瑕掃好用?
買咗mac嘅270但覺得又大頭又吉吉地
韓牌Fillimilli唔錯
咩都唔買得
買開 kose
Btw 有無fc source 先?
想問你係邊度買?想問有冇IGshop以外既選擇?
我都想買呢一個牌子嘅嘢(氣墊粉卜)
Tks
其實講真有邊個牌子唔會奶 都係盡做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞