不規則分享 | 化妝品 + 護膚 42

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
請教下大家
我見skinneed 100% squalane 賣$8xx
但factiv一樣容量只係$95
大家都係100%,但formula係咪有可能唔同
當然唔排除skinneed係食水深
兩個都係plant based 喎 點解會差咁遠
Btw the ordinary 100% squalane重平
TO 茶上手 質地厚身啲,skinneed 薄身啲,其實都有好多牌子出squalane,

skinneed 真係食水深架,pkj佢地個間鋪更加
有冇人用過Cubed HK低敏修復乳液
我啲皮膚又泛紅又有瘡
想試下但係有啲貴
因為算係新牌子 Google完都搵唔到評價
有冇人用完係退到紅或者皮膚好左?
你本身用近d咩
會唔會出好多油? 瘡嚴重?多唔多? 多建議睇醫生
其實cetaphil cerave呢d牌子又平又安全穩陣
與其用cbd係面 你食omega3落肚仲有效果
skinneed藍㗎
淨係有用日本隻monopuri 保濕
因為用完都乾所以想換隻lotion/cream
皮膚會油 瘡就一般 係紅得有啲明顯
Cetaphil cerave我都有諗過
不過見到cubed話退到紅同瘡 所以諗緊試唔試
係,差好遠
試左factiv,都係厚身少少
無錯! 我已經唔係係pkj個到買
但知道左skinneed原來係佢partner家姐開
想試吓搵其他牌子
仲要平咁多
多謝絲打提醒
想知道兩者有咩分別咋
Haba 有呀 好用
有咩卸妝好用,cp值高。混合肌
curel 同ad+ makeup removing gel
花印卸妝水
卸唔卸到眼線/ mascara?
我用curel gel反而起粒 油就冇野
瘡其實用aha bha a酸效果會大d 未聽過搽保濕lotion可以退瘡怕敏感可以試乳酸杏仁酸呢d先
用開藥妝版fancl 一枝搞掂哂眼同臉
係呀 好多牌子 indie Lee, haba, good molecules, factiv
Attenir幾好
好 咁我再研究下
mint 真心唔錯 唔太甩
新手想問有咩卧蠶筆/液好用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞