不規則分享 | 化妝品 + 護膚 42

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
眼影想日常用
諗緊買3CE, ETUDE HOUSE麵包盤/ muhly
乾+敏感肌

唔知係轉季定搽得多外用A酸 呢排夜晚沖完涼洗面之後搽護膚品會刺痛 皮膚仲好乾 朝早一化妝 已經睇到乾到裂 眼周位緊加嚴重 仲開始暗瘡有小小復發(可能有壓力掛

想問有冇咩夠保濕既護膚品推介 或者 修護肌膚屏障(?)既推介下

洗面用physiogel保濕個隻 都會有啲啲痛 用for敏感肌既avene同physiogel cream 都會少少刺痛 然後la roche-posay b5仲痛 依家用緊muji既護膚品
avene好多香料喎 用過支洗面又敏感又爆粒
cream嘅話cetaphil啦 有事果陣看門口一流
之前買ANR時送既,而家用晒見底,
唔覺得有咩特別好用,d紋都無話淡左定點
黑眼圈好似有少少淡左(但又加埋WFH早左訓所以唔知關唔關佢事)
本身眼皮有濕疹,叫做用左咁耐無敏感,中規中矩
同埋本身眼底有油脂粒,用佢都無再生多左

我都想搵好用既眼霜
濕疹敏感肌
TUNEMAKERS神經醯胺200 + ESTEE LAUDER ANR + FACTIV C3P1救左我

physiogel我覺得無咩用,我用qv body cream覺得幾好,你可以試下qv隻洗面(利申未上試過)
呢條女成鳩日開埋啲q&a 跟住po啲人話佢靚話佢女神話佢好「高貴」
笑撚死 都唔知係咪自己打出黎跟住po上去 成塊馬面咁都叫靚仲要又厚粉又開重美顏filter咁都叫靚覺得佢靚個啲係咪前世未見過女人
仲有個toxic又係好撚智障 之前佢有個po評LM胭脂 佢竟然話LM胭脂粉質差 先唔睇LM係咪shiseido group 但佢既胭脂粉質絕對好 甚至好過nars 係除左suqqu之外我用過粉質最好既胭脂 咁既人都出到黎做ig reviewer 真係好想知佢知唔知咩叫粉質好
仲有呀 呢堆女全部唔知收左嘉丹幾撚多錢 全部都吹到呢個牌子天上有地下冇咁 我同啲frd用過好多產品 好多都好無感 唔係話難用 但好一般 (防曬同paper mask就真係幾好)
仲有咩stayreview pb.sharing this.yy呢堆 ig reviewer全部都好嘔心 唔該啲pr唔好再寄gift比呢啲beggar整cheap自己個brand用心做產品 有麝自然香
乾肌想去角質粉刺,有冇推介
有冇遮黑眼圈嘅遮瑕膏推介下
個黑眼圈趁嚟越深
搞到個妝好似好污糟咁
敏感肌絲冬天用咩洗面會冇咁乾?
夏天用開minon正常
冬天就明顯乾爭爭
Dr wu18%勁過takami
你用18都冇效果,takimi應該都係冇效果
請問 aesop 定 jurlique 既hand cream好用?
The ordinary 枝peeling
平平地可以一試
不過我都唔敢用太密 個幾/兩個星期先用一次
啱啱食 爆緊不過都預咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞