不規則分享 | 化妝品 + 護膚 42

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
agree 眉筆
狂睇youtube片 睇睇下就會有個大概妝要點化
跟住係屋企試下先
唔好臨出街先試
覺得個啲好進階
睇得多知個大概流程
有無爆瘡
可能油肌先有用 我呢幾日狂敷mask同保濕,好似淡左啲
新手化妝想買media粉底霜或者保濕粉餅 有冇人用過?乾肌
Jujy好似係大陸扮日本野
如果係買我會簡番yaman
MERRY XMAS
有無Christmas sale抵買
細細盒都夠用好耐
又可以用來做鼻影
眉粉容易過用眉筆
colourpop d眼影好似有neon pigment
FDA冇approve到係eyesafe
所以佢d眼影下面會煮住do not use ard eyes

本來想買盒眼影 d色好靚同埋最近好似有折
請問有冇眼霜推薦?呢排突然之間發現多咗細紋
Colourpop真係好抵買 成日折
但可能香港天氣濕得滯定唔知點
白色圓形細細盒嗰隻放耐少少就會結塊

想要既眼影盤未試過係打折期間成功入貨
唔知係點
有咩toner成份靚又補濕
肌研平靚正
andalou naturals 紫色抗老果枝成份靚 但偏清爽 我用黎抺面

purito積雪草都唔錯 成份又係好好 不過未用過toner用近佢嘅精華 我考慮近買

ahc 成份冇咁靚 但使用感良好 幾保濕

curel 保濕噴霧 真心有潤嘅感覺唔似其他 中性/乾肌應該都中意

想保濕都係精華同cream入手好d 始終通常toner成份黎講9成都係水真正有效成份其實好少 你可以上cosdna睇成份
唔鍾意揸cream
我依加係toner加精華就算
但覺得好乾
精華仲要唔係補濕類
咁清爽cream/精華有冇推介
有冇好用嘅retinol精華推介 要成份好嘅 清爽非油性基底 最好就唔貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞