連登仔溝女

1001 回覆
14807 Like 68 Dislike
歸根究底都係源於冇自信自然就冇魅力
自信不等於自大
唔係咁講
比唔在乎嘅人ghost會有少少影響ego
比在乎嘅人ghost更care
見到置頂果一句真係覺得講得好好

我男友都係世人眼中嘅毒撚,瘦仔一個,唔多注意打扮,比較內向怕醜,唔係幾擅長同人溝通。

初識都無咩點留意佢,但一齊搭車傾過下計發現佢有內涵:新聞時事、體育運動、連登潮文甚至YOUTUBE啲濕鳩泰文歌佢全部都搭到嘴仲要唔係鳩UP

與其怨人地唔理你,講兩句就唔睬你,不如你擴闊下自己視野,睇下有無多啲話題可以同人傾又或者調返轉諗,唔好強求一啲根本同你無計傾嘅人,雖然好難有人一拍即合完全唔使磨合,但係磨合有個限度,學識遷就唔係叫你變做另一個人。無人有責任為任何人改變自己,無論男女都係,你要先學識欣賞自己,先可以搵到欣賞你嘅人

仲有就係,唔好見女就覺得人地係港女、唔好見到女司機就覺得佢手車渣、唔好以為個個女人都會問咩叫越位我自己都鐘意打機睇波睇賽車,韓星我一個都唔識,如非必要都唔係好想出街,能坐就不會站,能躺就不會坐。女仔嘅「毒」並非外表而係內在,大把女人超鐘意化妝買衫行街睇戲,同時鐘意打機睇漫畫睇動畫,如果你一開頭就覺得人地就係港女就係雞,或者一開始就將自己放喺一個比較低聲下氣嘅位置,咁你根本就唔會可以正常地同人溝通,咁你又點預期人地可以正常地同你溝通呢

作為絲打都希望分享一下自己睇法,毒撚係好嘢嚟架,我成日都同身邊朋友講,揀老公識揀一定係揀毒撚
講到底 搵到個啱傾同有共同話題嘅人好緊要
諗起仙氣毒L
「我完全感受唔到你想進一步」
人地都無想同你進一步

最經典係仲要話唔怕同人講自己平時比啲女倒追
講番起都覺得好正
台妹對番台灣毒撚咪又係
其實係 只可以講話香港男去屈機

仲有啲人之前傾開
咁唔岩就fade out左
過一排又搵返你,我冇block咪應酬幾句
答完而家有男友,就結婚
過幾個月又問你感情狀況如何
我話冇變呀
佢又唔記得
係咪r水吹到咁既地步
其實佢係覺得收咗皮 只不過隔咗幾個月後 咁啱有嘢揾佢幫手 佢先再追多一次
我地上家咪又係一樣,
班係自己國家做毒撚既歐美澳鬼,
落一落老蘭飲杯啤酒就可以餵港女食腸

以前識個都算靚仔既南美佬,
超宅的,steam 有過百隻game,
但佢同我講試過係港島既酒吧最快3個鐘約到陌生港女開房(不是收錢G)
人地咁答就係想婉轉d拒絕/fdzone
諗住比起直接唔覆有禮貌d
尤其有機會日常再見到嘅人
但係有d 人識好耐覺一齊?
識女朋友同落吧食女都係兩樣野黎既
唔好將兩個世界觀mix埋一齊
條女算有品, 會講"唔傾住"
連登仔開post成日都話已讀不回
去台灣屈唔屈機睇你樣啦
台灣靚仔來港一樣屈
唔通你王祖藍咁樣去台灣又屈
講錢
台灣大學生揾5千
香港三倍至十倍
送iPhone 台灣實濕 香港女當正常
咁你送IPHONE媾女又幾屈既
總之成日問黎問去都果啲野
問完又唔記得(or冇留record)
重複又重複on99咁
就算認真記住,結果會唔同咩?
唔關事
只係覺得呢啲對答好無謂
識it 野多都有機會溝到女,識電腦野會比人覺得好smart
哈哈 咁都係有唔少人認為自己上天下地無所不能嘅
不過交男女朋友唔係上堂 心的觸動 遠緊要過知識的傳遞 我要吸收知識 我上網google 好過
不過佢識多啲野 總過過咩都唔識嘅
絲打就放過佢啦 佢自然會碰灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞