連登仔溝女

1001 回覆
14807 Like 68 Dislike
江湖規矩不嬲都係想溝人哋多個諗話題吸引對方㗎啦女仔溝仔一樣要諗話題
其實唔好講溝女
同事食飯deadair都唔會一味問人問題啦

正常都係問完人,你自己有啲野講下分享下
人地聽完又答番你etc
個conversation就會flow落去啦
毒L就係每一句都係問題
基本溝通技巧都唔識,痴線
咁事實真係閪喎
今朝早餐賣咩?
餐肉腸仔蛋
幾多錢?
$25.8
加底呢?
$32.2
早餐都有得加底咩?
其實例子唔夠好
D毒撚 鐘意打一大段野
D女覆勁少
垃圾post,傾計係雙向
不如 你扮連登仔 我扮女
過嚟試下溝我 嚟個正確示範
咩add嚟,咁撚kam
連登仔定律 人哋問你問題 一定要覆人同埋問返問題 如果唔係就係雞 扮高竇人哋對你有興趣一定要對返人有興趣 好明顯呢條友 喺上面所講嗰啲唔識搵話題
以前都試過咁
一兩次之後夾硬去識一個人好吃力不討好
好多野好刻意去做
要好夾硬諗話,夾硬約人咁
搞到面對對方嘅時候覺得好唔自然
相反如果有人咁樣同我講嘢我都會覺得對方「做乜撚嘢」
跟住自己就順其自然就算
唔會刻意諗對方係男定女,是否自己有興趣嘅對象,只係當佢一個正常人類同佢溝通

然後我就多咗好多朋友,男女都多
女性朋友當中有一啲我覺得做女朋友會好正
算係脫毒?
但係全部都當我係朋友
有啲甚至係好 deep 既朋友
甚至佢哋曾經問過我點解我會冇女朋友
我都唔知
你對住個弱智仔會唔會閪?
唔會,大部分正常女仔對有興趣既異性唔會hea覆,重要明知對方都係到搵緊野傾既情況下,條女都會一齊將傾計內容深化,傾傾下搵到共同興趣就贏咗
Hea覆係已經對你無期望,唔想同你有深度討論,所以唔好唸著自己一味深化就贏
好想知上面嗰啲圖係邊一個app

想自己上去睇吓
讀咁多年書溝通技巧同喺庇護工場做嘅冇分別
再回覆話人吊高嚟賣嘅毒撚

就算人哋條件差你一萬倍都好
因為佢對你冇興趣
Your opinion doesn't count.
條仔講嘢無聊 連登仔最叻藉口:話題係雙向 推翻個波比條女死都唔承認啲港男有時候真係唔識搵話題
條女唔鍾意你就唔係雙向㗎啦

自己一個打波屌柒人點解唔同你一齊打
咪最出名最多人用
一係tinder一係呢個skout㗎啦
不如你試下開個女user acc試下玩
最簡單去tg po 留tg
一瞬間你會收到一楝msg
係個供求問題 想認真覆 根本覆唔切 忙過返工
有時覆緊邊個打邊個都攪唔清

如果對方hea覆/唔覆
就要諗下自己講過啲咩

供求問題 呢個的確係事實
狗公很多呀嘛 你幾可見到狗女 你叫班仔唔好鳩痕睬你都傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞