連登仔溝女

1001 回覆
14807 Like 68 Dislike
條女對你有興趣都變到冇興趣
女仔哦個到我應該已經😂😂緊
人地睇人黎閪
對你有興趣既 仲咁閪咩
次次睇都起雞皮
真係勁多呢d人
港男把口好賤
試過Lunch time講完幾句 跟住返緊工一直忙到6點冇睇WhatsApp
點知收工一睇 十幾個msg屌柒我唔覆佢又話高竇又盛
見人去wh就懶係幽默話人食洋腸
20個連登仔俾左負評
你咁叫答咗?搵話題唔止係問問題咁係點樣先
根本你就喺度talk shit
係早排興嘅快問快答
吓一蘭都唔好食

呢句係勁多香港男仔共同缺憾>>>得個踩字懶醒扮勁
但係又冇任何建設嘢出到

唔係叫你係佢面前做假人
但係你點知佢會唔會心底覺得好好食呢?
不如可以試吓轉為講

女:一蘭
連登仔:係呀?喂有一間都好好食㗎喎

就停一停
等佢問
順便可以之後留句下次同你去食之類
高質post

笑死
好似審犯咁
女:一蘭
連登仔:係呀?喂有一間都好好食㗎喎

女:我岩岩先食完拉麵,又講拉麵?
如果女咁覆
就自己摺埋喇
高質
其實睇到人咁覆都知冇機啦 自己收手把啦
連登仔:食左飯未?
女:√√

靚仔:食左飯未?
女:未丫,睇你今晚幾時先上我屋企比我食
想睇多啲
係咪有一兩個BRO挑你機
你立稻草人立太HIGH立撚埋我?
1.承認係有市場 咁咩高唔高高在上姐?
我係承認係有市場現況,唔代表現況屬於正常
我只係客觀地講左一樣野
嫌人悶既同時,點解唔自己又揾下話題
自己唔揾下話題,得男仔自己一個揾,跟住就嫌人悶
老奉定差左你錢?咁唔叫高高在上應該用乜形容語?請賜教。
另,我亦有認為訪問式有問題,所以我根本唔知你駁啲乜,淨係見到你一味否定所有女人責任。
如你認為反在無論如何1#情況都係得男人有責任,我亦無謂駁,你高興就好

2.一次過同幾個人溝通有咩問題?
冇講過咁有問題,我原句意思為市場現況女人可基於自身選擇去改變目前市場情況
一次過同幾個人溝通 AND 一次只配對一兩個為論證
一次過同幾個人溝通及後的情況,即:

「女人心裏面諗住咁樣就係最快最方便可以搵到啱嘅人嘅方法
但係又唔會考慮下自己時間呀精力呀係咪足以應付咁多人
最終都係落入人哋講一句你又回覆佢一句嘅局面
(我承認香港男人講嘢亦都會造成呢個局面)
最後就走去同朋友申搵咗好多人都唔啱」

為推理及就觀察所得,如感冒犯我道歉
另,我亦有再講香港男人講嘢有份造成一問一答局面
望再觀之

3.你問我問題 我答你問返你係必然嘅咩?對方冇呢個責任個喎
我冇一句講必然,故我講黎講去都係話對方冇心傾快啲走人
(原句為「一隻手掌拍唔響
明知對方冇心傾 磨爛蓆講落去只係消費香港男人嘅自尊心」)
請講邊一句係對方有責任問返既意思

4.你呢啲失敗者冇人覆你機 有冇試過諗吓係自己問題
我兩個回覆不止一次話香港男人有問題
反而你一句反思過女人有問題既句子都冇
邊個係冇反思過既失敗者呢?
到人地真係唔覆又屌人已讀不回
唔會囉
通常啲柒仔溝我都會好好態度
1.該回復為論證
意支持我第一個回復
女聊男講野
一樣會係咁
的觀點

2.我已先表示全程冇行開過同佢傾
而事實上我當時亦有同佢開話題
有咩位令你會感到我高高在上
講邏輯之前,先理解對方講乜係基本
尊重都未識,你係度同我傾乜叫優質溝通?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞