進擊的巨人 134 (英文)

1001 回覆
28 Like 5 Dislike
初衷係為咗保護104所以去滅世,為咗滅世去殺104唔合理雖然都好想左膠小隊快啲死,但覺得艾倫係寧願犧牲自己都唔會想佢哋死更加唔會直接殺佢哋,偏向左膠小隊結局係誤殺/死於地鳴
將整個帕拉迪亞島圍成一個牆中世界,立下不戰之約,並洗去了絕大多數子民的記憶(並非全部人是因為有阿克曼、東洋等少數種族不受始祖之力的影響)。在進入牆內世界前威脅瑪雷若膽敢幹涉其內政,就會釋放牆內所有超大型巨人踏平地表上的一切,但其實瑪雷如果來犯的話雷斯王並不會反抗,之所以這麼說只是為了在這句話還有效的時間內,在城牆內享受短暫的和平。

from wiki
睇艾撚floch打天下熱血到仆街
我都會

不過真心唔覺得會咁易完,好多伏筆未解
啲人分析話其實艾撚既主體係始祖
Ymir先係真正既進擊
覺得女王打爛支針筒嗰度好熱血
現實上浸已經輸咗輸比班左膠
希望漫畫艾主席唔好又輸比班左膠
我原本都諗唔會痛下殺手 以為會防守拖時間 或者壓制活捉為主
但一堆石掟埋去超出哂呢兩樣啦
只可以話佢心景有左變化 畢竟坐馬車講104期重要得冇野可比已經係幾年前 其後經歷左同牆外生活打生打死 直接感受世界對牆內人仇恨 薩莎嘅死 104期嘅行動(屠港口自己人) 幾條友商議係最後冇彎轉時揀世界over艾倫條命炸死佢

比自由佢地攻過黎 係戰場上視佢地為對等對手 已經係最大讓步最大尊重
某啲角度睇 唔認真應戰 留手讓賽反而係對對方嘅自由意志唔尊重
艾倫已經唔再優柔寡斷 係要出手戰鬥時就戰鬥嘅真男人
原本就得馬萊人犯賤
戴巴出面水世界聯軍進犯佢地又激昂同意 呢鑊牆外人就真係再幫唔落
平民仲有待商榷 班軍佬尤其軍官真係唔好怨變肉醬
不過東洋果啲冇份嘅就慘啲
同真正團長差好遠

當初兵長如果選擇唔救佢仲好

團長可以睇到世界嘅秘密,又會同艾倫滅世
漫畫銷量成億本
話時話,上次睇艾倫心入面獨白好似都係地鳴之前同中東細路喊住講野,地鳴之後佢諗緊咩創哥都仲未講(上集同班人講嘅野應該唔算係內心剖白
係我唔記得咗要温番書?定係創哥擺埋落結局先講?同阿明討論咩係自由
係啊 冇獨白關於點諗104期
但同吉克果part就有啲可以肯定嘅諗法 但都只係截至未接觸ymir記憶同地鳴發動前
發動後104期同韓吉勾結外敵
只能咁講大家係俾魯魯修個結局影響太大,整到大家個期望高晒,希望巨人結局可以又開創新一種結局套路,不過可惜創哥講左結局唔係原先嗰個
創哥唔知有無睇過魯魯修
同意,根本2邊已經係既定同對立嘅立場
就好似共產黨要滅咗香港,唔通香港人臨死前會懺悔激嬲共產黨?
唔好唔記得 艾倫睇到未來記憶
104期阻止艾倫 都可能係艾倫計劃之內
仲有未解 艾倫話睇到光景 係睇到d咩
有d 驚訝班撚人竟然會反省
最近見viu有魯魯修睇左次第一集
發覺細路艾倫個句將巨人全部趕走
同細路魯魯修個句要將不列顛粉碎
個feel好撚似
咁外傳咯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞