進擊的巨人 134 (英文)

1001 回覆
28 Like 5 Dislike
艾倫可能下話就開大秒殺
掟得石都證明佢已經準備好要落手

佢應該事後就自責冇學識愛人 先點唔透救唔到呢兩件蛋散 先有梟果番話
呢啲只係因為死到臨頭先知驚
如果艾倫停手既話唔洗好耐就會即刻全力攻打帕拉迪島
艾主席
東洋家族同三笠頭痛伏筆未收 (呢個伏筆鋪咗咁耐 一直有出現 無理由唔收)

除此之外仲有無
牆外人知錯了 唔應該用hate
我覺得eren應該唔會殺mikasa armin

愈黎愈似係比ymir控制
反正都整左獸巨,希望會整進巨出黎同親生仔萊納再打一場

親生仔咬手再救世主式登場真係好正
同最初攻入城門完全相反
咁點解ymir唔用座標力禁止佢地變巨人 改變佢地思想
正常軍佬點會係咁既反應

正常反應:話撚左佢地係惡魔果然冇錯,而家終殺到埋身,我哋同佢死過!
巴打睇下99集 超正
https://youtu.be/500N3UNA30k
第1話艾倫哭
牆教
牆內有馬萊口音(沙沙老豆)etc

大把可以寫
但預左佢只會收主要既坑

仲係唔知點解創哥咁想快d收筆
明明可以寫得完滿d
極右結局PLSSSSSS
踩死班仆街
可能佢已經心理扭曲左 單純想睇人仆街

記得早幾集踩死中東條靚仔既時候唔係有一幕ymir企係格離睇
可能佢知多D真歷史同埋有D良心 瓜

曹長就係你所講個種
成座山衝緊過黎都仲夠膽死過
你都太美化軍人啦掛
三毛咪又係崩潰
兵長殺完假獸巨後力竭而死

當完佢心願
王一早講左,外面既人一敢攪城牆就一定會發動地嗚。
而家比踩死晒根本就係牆外人自己攞黎
唔make sense啦
唔知中東靚仔講邊格

但控制得艾倫就索性控制多幾個

而心理變態想人愧疚痛苦嘅話 就控制哂兩邊但留意識甚至可以講野 再控佢親手一下一下整死企定定淒厲哀號條友
你話 救mikasa armin 果段?
但過去唔係已經決定左咩
如果句野係艾撚講,
照計應該冇殺死佢地
飛天巨人
其實我覺得唔會有實際意義嘅操控
唔理超巨定係進巨甚至始祖巨
應該都係前人嘅經驗/資訊影響佢地嘅取態
咁比較講到現實果種 "每個人都係dna, 環境所造出黎嘅結果"

而用唯物論去諗就會lead到所有野係deterministic嘅結論
進巨嘅paths正正係講進巨繼承者嘅命運係因為paths而命定地行走

兵長嘅名言,米卡莎對過去嘅後悔,
都係懷疑自己係咪真正有選擇,(因為有限/偏頗嘅資訊)
呢個選擇同自由/自由意志應該係扣連
同 超巨,進巨對兩個主角有(潛在嘅)影響呢件事 係平行同連貫

如果直接話ymir控制左佢,咁就膠咗啲
其實隻獸巨9成9唔係吉克啦 一係已經冇咗意識 佢平時一定會喺度自言自語
建議你重睇
我理解會send果句番過去就係因為未來失敗左嘛

暫時佢地會死最可能就係同艾倫衝突令佢地戰死 不論係艾倫定吉克or其他人 都已經係艾倫堅持落去嘅責任 最主要會令佢自責唔識愛人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞