進擊的巨人 134 (英文)

1001 回覆
28 Like 5 Dislike
又真係
咁都搵到,勁
唔明你講乜
好事嚟 姐係陸續有新人入坑
等睇又輸
今集既bb面臨死亡,同女王既bb面臨出世,以前牆內人面臨死亡,以家輪到牆外人面臨滅絕,真係世事既野都會輪回,以前牆內人死左咁多人,冇人可憐佢地,以家牆外人死,左膠們就睇唔過眼,仲要殺自己友去救佢地,我係佢地死去左既同伴就真係死不瞑目,早知拎班左膠去餵巨人好撚過!短視又無知!如果係左膠bbq大結局我就由頭黑到巨人落尾
似魯魯修式結局
似仲有一卷(4話)睇下最尾個話會唔會加大號
會變Jojo
我覺得死前悔過係正常, 但班軍佬突然好似心同感受明白哂島人同艾倫既怨恨真係好撚虛偽
咁不顧一切追求自由又係唔係自由嘅奴隸
Kenny話過人永遠都係某一樣野嘅奴隸
我比較想係地嗚停左,但世界嘅人覺得主角團係惡魔,島上面嘅人覺得佢地係叛徒。然後佢地終生要走佬
咁又做到唔魯魯修,又唔左膠,但又係bad end
其實人到死之前真係會係咁反思一生
修辭黎姐
生活就係有目標 浪漫啲叫人做呢個目標嘅奴隸

而如果人唔有目標 就只係家畜咁生存苟活
艾倫所謂追求自由換句話都只係追求人權
用自由 奴隸呢啲詞先令人混淆姐
唔調轉一陣啲blm又玻璃心
估下接著落黎發生既事:

得艾倫知道佢同吉克之間既事,島上左膠唔知,導至佢地錯誤判斷戰爭既優先次序,以為打敗獸之巨人就可以阻止地鳴

明顯今話入面獸巨係艾倫控制下生成/召喚出黎,吉克唔係獸巨入面既可能性極大。

由於兵長係最憎獸巨果個,我估兵長會係搶先攻擊獸巨既人,但由於吉克根本唔係入面,斬殺隻獸巨根本就冇用。左膠唯有轉變攻擊目標去艾倫

或者艾倫有能力變無限咁多隻蹊巨出黎...想像畫面係艾倫背上每個骨節就出現一隻獸巨,地圖炮式向眾人拋石...兵長陣亡

利用車力所攜帶既炸藥,超巨大巨人變身既爆炸,以後其他人雷槍既攻擊下,始祖巨人失去左行動能力...但無阻地鳴巨人繼續前進

萊納發現自己親人未死,起私心,放棄攻擊始祖,跑向地鳴方向希望跨過巨人陣拯救家人。 但由於鎧甲巨人跑得慢,係萊納去到巨人陣時就親眼睇著佢家人以及其他族人被巨人踩成肉醬

艾倫解除原有始祖巨人,並以另一形態係萊納身邊出現,將絕望既萊納一口吞落肚
繼續FF

阿妮係依個時候帶著兩個戰士小朋友登場

新顎之巨人作出解說,解釋巨人既秘密同埋打敗艾倫既方法(或者係搵艾倫既一部份比女巨人食之後可以用女巨能力暫停地鳴!?)

一番打鬧,地鳴被暫停。左膠敏問艾倫: 我地講好既一齊睇海呢

135完
你可以決定要唔要一樣野
但你決定唔到你想唔想要一樣野
之前睇dark 見到呢句
又或者係策略黎。 因為佢係用廣播講,或者佢希望依篇說話可以感動到艾倫...
諫山創話最尾一幕係抱住個BB
會唔會就係女王個bb
然後因為艾撚被殺 (左膠最尾睇)
始祖巨人血脈斷左
然後皇族個血統都冇用了
女王個仔就終於自由了?

利申:9估
btw支持艾撚殺晒所有左膠
10/10
https://www.youtube.com/watch?v=8X23-gDp_E8
好震撼 動畫一定好正
咁樣將漫畫顯示又幾正 第一次睇
屌有啲唔想睇落去 唔想見到左膠結局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞