《The Call:超時空通話》| 正式預告 | Netflix

363 回覆
31 Like 9 Dislike
其實係咪癲婆被害妄想症
有d係自己想像出黎/自殘
(純粹估下)
又未到好人 純粹講佢嘅巫術係堅㗎唔係鳩up
個女都唔係巫婆親生
可能親生老豆老母都係個女殺
屌那星明明成套戲都好睇
淨係比個咁既結局破壞哂
應該咁講 套戲係癲婆角度一直都係線性 冇改變過
原裝果套The caller.
但個癲婆係本身已經係有問題天生有人格障礙 所以其實唔關個女巫事。個女巫虐唔虐待佢 佢都係癡線
其實痴線婆對書妍好過
幫佢cum左個事實
但最後唉
好睇就得啦-
理得嚴唔嚴謹

shit 從來無研究咁多
無腦睇已經夠驚,仲研究到咁多
呢套好正幾恐怖,BTW 女主靚
中間我都冇好留意有冇bug
但我覺得唔係open ending
雖然佢中段做到好似改變未能有即時效果
但最尾又唔似
個啊媽同痴線婆打個段
其實已經再冇電話溝通,按住啊媽同痴線婆一齊跌落樓其實已經冇懸念係啊媽贏左,如果係咁點解仲會見到痴線婆未死?
證明其實順住時間線都會delay
Delay嘅意思係過去一直改變緊未穩定
所以未來一直改變緊
即係啊媽未死都係未穩定
直至痴線婆同過去嘅佢‘講左’電話就開始穩定
未來再次改變
所以應該係女主最尾係冇放走到咁完
而唔係open ending
Sad ending
都係睇你覺得推落樓嗰下係
1.阿媽冇死,痴線婆死
2.兩個都冇死
如果係2嘅話痴線婆就可以喺2019打返俾過去嘅自己
上邊直頭痴線㗎,佢哋用香港買賣臨時合約去推理套戲呀
點解咁多人覺得結局唔合理

1999癲婆同老母墮樓之後去到最後影1999癲婆訓喺地下中間既劇情冇拍出嚟

我覺得可能係兩個都暈咗一段時間(當係一個鐘)
而老母就早癲婆一分鐘醒咗之後同女主一齊走

所以由墮樓嗰下開始2019女主就有59分鐘去拜山同見老母
呢一刻開始既59分鐘都係1999癲婆未醒所以未殺到1999老母既狀態
所以先有結局前既2019老母

而去到2019女主同老母落山既時候就夠一個鐘
呢一刻1999癲婆先訓醒再殺1999老母從而創造最後結局既狀態
作為韓片迷都覺得唔好睇,失望。

之前睇西班牙個套仲好睇
睇完 一般
都冇解釋到點解兩個時空連接到
mirage??幾浪漫
啱啊
所以唔係open ending
只係個陣個世界‘未穩定’仲改變緊
先好似有兩個結局
但實際上女主係個刻已經輸
當你呢個成立
點解2019癲婆係追殺緊書妍時會消失左
個一下真係以為1999果個死左先會消失
點知又返生
睇左 超正 推介
故事教訓我地唔好做未來人
最多幫下自己算
2019癲婆消失 暫時化解危機
根本都無講癲婆係1999有冇死到
可能佢一直生存緊 2019年打返去1999教自己點做先殺哂所有人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞