《The Call:超時空通話》| 正式預告 | Netflix

363 回覆
31 Like 9 Dislike
呢套Call 同2011年The Caller 7成似
好多bugs
連滾水淥女主角條橋都一樣
幾好笑
本來想搵番D日子答你,但點知發現左個更加嚴重嘅問題。
呢套戲真係好恐怖,恐怖在邏輯謬誤,細節問題層出不窮!
嗱,就咁嘅,先由第一次重整時間線後講起,
老竇帶女主去大屋搵神婆,因神婆冇喺地產公司出現,而呢日係幾時呢?
最簡單,呢日就係癲婆殺女主老竇果日。

後嚟由新墳墓死亡日期得知係1999年12月11日! 

咁大家睇左戲都知,老母見老公同個女咁夜唔番屋企,就當晚去果度搵差人幫啦。咁差人見有個老竇帶住個女,只係老母唔知佢地喺邊就HEA攪啦。但有個好心差人決定陪老母去大屋睇吓。
問題出現!

時間一跳就跳左去12月31日!!!
如果呢樣係成立嘅,咁老竇同個女就失蹤左20日!!20日就唔係小差館啦!肯定變成大規模搜查啦!而大家都知套戲並唔係拍兩父女失蹤20日,而只係半日度,所以只得一個地方小差館嘅差佬幫。

而女主係知道癲婆殺老竇果日係1999年12月31日,所以佢搵果日嘅意外現場做陷阱

所以後來女主見到自己老竇個墳寫死於12月11日,應該好奇怪至係。不過你真係唔可能要求冇邏輯嘅導演同編劇識得處理架喇。

我得一個問題問你,
女主老竇被殺亦即係約神婆去地產公司果日,到底係12月11日?定12月31日?
(你答左我再話你知當中更恐怖嘅邏輯問題)
應該有買版權改掛?
上N記冇理由咁抄法而冇買版權。
其實癲婆搞到咁多人失蹤,重點係警察都失蹤埋,點可能會查唔到,比癲婆隱瞞二十年
我都想知,係網上搵資料只有呢條台灣LINK話係改篇The Caller
https://news.agentm.tw/146390/netflix-%e9%9f%93%e5%9c%8b%e9%9b%bb%e5%bd%b1-%e9%a9%9a%e6%82%9a%e6%81%90%e6%80%96-%e6%9c%b4%e4%bf%a1%e6%83%a0-%e5%85%a8%e9%90%98%e7%91%9e-%e8%81%b2%e5%91%bd%e7%b7%9a-call/?fbclid=IwAR0kRucAvtYPYrGzA9puU9U-ftzVLiA6METM6nd6H9VFXOhGaunDxvhfYsI
除此以外就無其他資料有講。係The Caller 太冷門無人識定係點
不過條橋似成咁我都傾向係offical 改篇,即係唔係抄
咁都係抄嘅
俾左錢抄啫。
但係過去嘅時間點已經過左,就算打過去應該都係跌落樓之後
第二個結局完全多餘
夾硬韓式撚橋bad ending
係咁quote 煩撚到西
又話個大叔唔肯拍
幾好睇 好緊湊 唔想理有咩bugs
但最後以為佢有續集 點知原來係開放式結局?
So far ok 唔用腦睇會唔錯
認真D諗時空上問題會幾奇怪
6.5/10
琴日睇完
太多bug同唔合理地方

唯一要讚係歷史改變個時換場景好靚
你好撚柒
最後係bad end啦,睇返1小時28分果度,英淑已經同緊自己講玩話話有可能會死⋯
你呢件不知名嘅垃圾喺度做咩?
固定在牆上完全龜縮左,唔敢答。
睇完....幾好睇嘅
Bug就時空劇情實有
兩位女角好正 癲婆真係癲㗎
其實佢阿媽咁撚樣驅魔同禁錮個女,真係會係好人咩
個女咁心理扭曲佢阿媽都一定有分做成
你講緊邊套
咁佢老母又未必唔係痴
英淑可能都係俾佢老母搞到變痴
乜撚嘢叫做呃過去個癲婆
佢都癲嘅,你覺得呃唔呃有關係咩
家陣癲婆識得去1999女主屋企,殺埋佢全家仲得呀
我睇完你哋講咗咁多
我終於發現原來香港人真係好鍾意買樓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞