《The Call:超時空通話》| 正式預告 | Netflix

363 回覆
31 Like 9 Dislike
我估應該係
癲婆同老母跌落樓都冇死
老母帶個女走
癲婆就打返比過去嘅自己 提佢點樣先可以重新嚟過
而呢個癲婆就已經比差佬拉咗去坐監
所以女主個年代嘅癲婆就會消失
等到再過去嘅癲婆改變歷史 可能係殺咗老母
所以老母過多陣就消失埋
Durante la torment

兩邊同步發生
未來癲婆消失左 仲點同過去既佢傾
教佢創另一個未來
消失之前講電話嗰一次已經講晒啦
係咁爭拗邏輯把鬼乜都唔理睇完就算,氣氛拍得唔錯,兩個女主好戲,朴信惠好正好鐘意佢
真 以前未睇過朴信惠d 戲
今次真係演得好
金鍾瑞好好戲愛上了
剛睇完 好嬲呀訓唔着
個痴線婆仲好戲,個樣恐怖到
啱啱睇完
認真研究落去就應該會有好多bugs嘅
但純粹當娛樂嚟講 劇情緊湊 都算唔錯
第一次睇朴信惠既戲 睇完覺得佢真係好靚女#w btw個痴線婆第2次拍戲都做到個種痴線同令人心寒既感覺其實好勁
不了,淨係鐘意女主
2019癲婆打去1999叫佢要揸實個電話係邊個時間點打

睇認哥個樣幾靚劇入面個妝好癲婆
有啲似惠利+素丹
套戲的規矩從來都只係過去打比未來
點會未來打到比過去
你要睇番burning
燒失樂園
女主衰on9
最尾個癲婆咪話終於通到 佢應該搵到方法打返去
你可以去睇多次最尾
果段都係未來既佢「等」過去打俾佢咋
從來都只有過去打俾未來
係喎自膠
1999:老母同差佬入屋前
2019:書妍入番去好多雪櫃間屋個陣

同埋係1999癲婆打俾2019自己
好多人都無留意間屋個變化

第一次女主租間舊屋住,老豆死,癲婆死
之後接到 過去癲婆既求救電話,之後癲婆救左佢老豆,
改變左過去,發生之後既買屋既情節(老豆生,癲婆死)

之後間屋變到好靚豪宅咁,女主就知道癲婆就死,提示佢小心神婆殺佢,結果救左癲婆(老豆生,癲婆生,但坐監),之後佢殺左士多啤梨哥,改變左未來,女主發現士多啤梨哥消失,之後發現佢痴線亂殺人,開始唔聽電話。

之後癲婆殺佢老豆迫佢聽電話,因為老豆死左,無左買屋情節,變返廢宅,之後捉佢細個 迫佢透露 警察都捉佢,當女主講左個證據出黎,癲婆之後唔洗坐監,間屋就變左好多電櫃,同時 未來癲婆亦都出現係間屋。

結局,
過去,老母俾過去癲婆追殺
現在,女主亦都俾現在既癲婆追殺。

老母因為聽左電話,之可以殺左癲婆,救左現在既女主。

唯一個bug位係 點解現在既癲婆 識叫過去既自己 唔好俾個電話 老母,去改寫歷史。

因為如果老母無電話,就會同警察一齊死,咁細個女主就一直俾癲婆困住困到大個。
癲婆有坐過監咩
本身女主話佢老母殺佢,之後癲婆反殺左佢老母,之後佢掉左把刀,俾個回收佬執左,之後成為證據,俾人拉左。所以佢先要 殺女主老豆迫女主聽電話 同埋 捉左細個既女主 迫佢講 警察點發現佢殺人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞