《The Call:超時空通話》| 正式預告 | Netflix

363 回覆
31 Like 9 Dislike
呢套好睇 無悶場
點解講左大話都唔知咁on9
因為個陣細過當玩煮飯仔開返火?
如何
岩岩睇完 好緊張
睇番你你講先知原來個佢自己玩火
啱啱睇完心好寒
開頭睇覺得有啲似蝴蝶效應3
以為最後女主角可以跳番去痴線婆阿媽殺佢個日由佢死
點知個時間線係順住行過去
咁女主角點鬥得過痴線婆
下下痴線婆要脅要殺細細個嘅佢已經鬥唔到
便利店個姨姨究竟有乜作用?
佢又係左腳有燒傷 定純粹話比朴信惠知英淑老母救過佢係好人
啱啱睇埋呢套
真係九成一樣...
救返便利店老細個到,應該係間接指出老母真係識算仲命同佢係好人。

結局唔係if黎。第一階段個結局應該係女主角令到老母同英淑攬炒跳落地下。但兩個都死唔去,進入左新既時間線,呢條時間線既現代英淑警告左過去既英淑,警察同主角老母黎緊,唔好比電話老母,令到老母無得攬炒,之後就有新既時間線同埋第二階段個結局。
睇左
呢套個女主超ON9
第一次就同個三五識七嘅人講真名
到後來知道仆街都仲講埋男友個全名出嚟
有冇咁ON9
根本由餐廳男友叫佢開牆果陣,佢就要叫定成班裝修佬扮想裝修開牆啦!
好多bugs
我都一路睇一路屌 第一次就講全名俾人
之後知道領嘢仲講埋人哋全名俾人 呢個位真係好撚戇鳩
啱啱睇完 d劇情幾緊湊 兩個女主角都好好戲 造到個種緊張感出嚟
套野好多bug,有d 去過去左野事未發生的,係未來要等過去當日發生左先影響未來,有d 情節未發生,未來已經就係到
舉例:
1. 警察本記事簿當日未發生,係未來已經寫左係到
2. 條女係過去殺左草莓阿叔,同女主老豆無喇喇係未來取消

所以套電影設定:一係就一早改變左,一係就同步改變
佢設定到有d 就一早改變,有d 就同步改變
唔知有無人明
唔係好明點解女主角要開返個火搞到燒死自己老豆
因為電視教緊開火熄火
自己on99走去玩
屌佢真係好入戲睇到好心寒
唔係現代打去
我剛才去睇多次個 IF結局
個電話一樣係過去打黎未來
只係未來自己接再講佢知將會發生既事
應一早過去同未來有聯絡
約好會打黎問未來自己
過去第一句就問佢「打聽到了什麼」
我都覺得係 如果唔係嘅話就會有反駁位 唔make sense
個個係巫女兩母女識嘅人 我諗應該係想講英淑整傷咗佢可能係想偷糖又好冇啦啦冇原因傷害個個雜貨店女仔又好 總之就係有問題 跟住佢呀媽女巫就入去幫佢醫好咗掛
因為英淑一開始都係個個以為佢係好正常係好人先呃咗咁多人信佢包括書研 反而佢女巫呀媽先係好人
咁係咪姐係真相係女主角自己開返火唔關佢呀媽事?但佢自己就唔知係本身有問題定點所以唔記得咗?
一路睇痴線婆個樣就覺得好不安
諗左好耐終於發覺佢似伏明霞->陳同佳->陳慧珊
因為本身活到2019年嘅佢個陣係冇死到所以佢可以打比過去嘅佢。係2019年打緊比過去自己嘅英淑個陣係啱啱改變咗嘅未來黎姐係未發現書研係佢屋企姐係佢捉到書研之前所打嘅電話黎。姐係書研係搵到部無線電話之前個部電話英淑已經攞黎打咗比過去嘅自己啦。我諗應該係因為係啱啱改變咗嘅未來書研咁啱係本筆記本到搵到佢呀媽會打電話先要咁心急打電話。如果書研冇聽到個電話或者佢呀媽冇用到個電話就唔會刺激都佢呀媽推佢落樓咁佢就唔會死。
但我就唔明點解2019年嘅英淑本身係冇死到但又會知道佢自己個下會死?
同埋佢亦都係無可能個陣無冇死到因為佢插書研個下的確係消失咗。
定係或者係因為過去嘅英淑的確係比佢呀媽殺死咗所以個陣佢係消失咗但因為佢打過比佢同佢講佢會死所以最後佢唔知點樣又死唔去又出現返跟住再報仇殺咗佢呀媽再捉埋佢?所以關鍵其實就係英淑打比自己嘅個個電話?我都唔知。依套戲嘅邏輯其實如果佢地兩個都冇死就可以不斷改變架啦 。玩哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞