《The Call:超時空通話》| 正式預告 | Netflix

363 回覆
31 Like 9 Dislike
有冇人覺得個痴線婆好撚正
係唔錯既,未到好正
佢老豆返生諗起happy dead day 2 you
冇經歷過有老豆一齊成長嘅日子
咪就係講呢樣野唔符合囉
正如之前兩次改變都已經包括晒所有野出嘅總結。
就好似上面咪有人駁本警察記事簿D字嘅,出現左改變就完整就會完整咁成頁變。唔係彈左去第二D野。

不過,我嘅重點都係根本成個古仔係連間屋都唔會買到。
呢個韓版改到連基礎邏輯都錯左。
其實諗深一層,劇中自己提自己係冇可能發生同改變任何野
自己要存活必需條件係bad end,自己成功左
咁仲做乜鳩要提自己

Burning條女喎
同埋
除左女主老竇或老母任何時間線都唔會買間屋之外

女主第二次死老竇果陣,癲婆捉左女主童年,有個核心問題,當時28歲女主係正常生存。咁其實佢應該第一時間上網查當年單案佢係點走甩。根本佢乜都唔駛做。因為有一條安全冇事嘅時間線。

韓國仔可能係世上邏輯最差嘅民族。
韓版 因為D cases係韓國真實懸案
日版垃圾到喊
啱呀
總之咪就係任何時間線都唔會買間屋。
即係套戲根本冇可能開始。因為女主冇可能去間屋住。
呢個就係一直講嘅呢套戲連基礎邏輯都錯左。
第1次改時空咪直接跳去老竇在生。
不過仍然冇可能會買間兇宅同搬入去住。
睇到好心寒 根本女主無得打
但我對住佢仲係覺得好心寒
劇情好多bug都算, 女主真係on9
佢呀媽聽電話, 女主第一句就叫「媽」
我見啲宣傳都無講過話翻拍呢套

算唔算抄襲?內容9成似喎
咪就係自己屋企死老公,間屋變兇宅,業主係殺人兇手,你點買(死老公影響屋企經濟仲買屋)? 你仲會買?(間屋係兇宅,業主已被拘捕)

詳解貼多次。
女主一家3口去買屋--->女主見神婆同癲婆--->女主屋企火燭老竇燒死-->神婆殺癲婆被捕
究竟喺原時間線上,女主老母仲點向神婆買間屋???
當時女主老母死老公,仲有閒錢同心力去買屋開農場????最重要係明知果間屋死左人,仲買??????(唔清楚韓國人文化,係咪明知間屋死左人同自己有屋企人過身,都會走去買間兇宅,仲有錢都唔會再咁做啦!)
而且好快神婆已經被捕,點向一個已經被司法拘留嘅殺人犯買屋?(唔識韓國法律,有冇高手知)

而第一次改時空後,
女主一家3口去買屋--->女主見神婆同癲婆--->-->癲婆殺神婆同士多啤梨人之後被捕
一樣嘅問題甚至更嚴重,究竟女主老竇點買間屋?
好明顯間屋業權喺神婆度,所以老竇仲要同神婆喺地產度見面,咁神婆冇出現而老竇帶女主去間屋見癲婆當一樣發生,唔同嘅係喺癲婆被捕時間線度,癲婆冇殺女主老竇。
但問題咁即係代表老竇冇可能買到間屋!因為有業權嘅神婆已死,而癲婆冇幾耐就被捕。咁之後癲婆喺屋度殺左兩個人嘅事就通晒天,咁正常人都唔會再買間屋啦!
根本唔駛打
女主唔on9發人脾氣,一路電話氹住癲婆直到佢俾人拉就完。
女主突然聖母婊上身簡單痴線。
買唔買間屋係好重要,因為係故事起圍。
幾樣事喺原本時間線次序:
1,女主一家3口20年前見過癲婆同神婆(其實要提一提,女主8歲睇過間屋又見過癲婆,但28歲嘅女主係完全冇醒起任何野,至少都有句原來我細個就見過佢!劇本真係好怪,角色好似NPC咁,冇血肉)
2,跟住喺未正式買屋前,老竇燒死
3,神婆殺癲婆被捕,報晒新聞

女主老母轉環境都唔會揀搬入兇宅啦,仲要將全家福搬入間兇宅???吓?
成件事根本講唔通。
所以至話呢套戲個基礎邏輯錯晒。後一個鐘所有角色變晒NPC。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞