Samsung Galaxy 集中討論區 (102) 優秀但送中 千祈唔好用3星 白卡勿入

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
note20 系列下版更新終於改善續航
因為唔係用旗艦U
仲要其他國家可以升到Android 7
香港淨係升到Android 6
LG真係好撚仆街
旗艦都可以淨係出一年update
tab s6終於有更新
幾時出?
我嚟update下部fold2點
我因為部機唔能夠完全打開去換
去咗三星出report我去衛訊換機啦
咁衛訊都換俾我既
咁我前日換完返到屋企都無事
琴日返工路上都有玩電話
但係一返到公司就自動熄咗我機
完全著唔到機 一定要插插蘇叉住電嚟開先開到機 連尿袋叉住開機都唔得
一拔插蘇就成部熄咗完全開唔到好似demo機咁
插住插蘇用又有靜電咁既電流係個機背到
一摸就電到手都震埋
換咗新機廿四個鐘都無又壞咗
我又要再去三星cs
買機十四日都無已經壞兩部
未買既唔好買啦 我壞到怕撚咗
電子垃圾
同埋換完機之後 打開部機嘅感覺同第一部好唔同
第二部個鉸位感覺鬆啲唔需要點用力就開到
但係第一部係真係要用力先至可以開到
三叔唔會批
啲qc
有無detail 點做到
唔關事啦,續航本身都唔算核,兩邊齊齊開隨時五粒鐘都冇,一陣又畀人插,商業嘢保守啲好
無可能,exynos990咁廢,ota更新無可能搞掂到續航同發熱。 990做唔到嘅嘢,865都唔可以做
因工作關係要裝wechat有冇人知放佢入secure folder係咪就會blk左佢唔比佢掂到我出面既資料?
請問邊度睇到?
建議順序如下
1. 買部平價垃圾機專比支那app,只要你唔好係垃圾機登入任何正身嘢,肯定最安全唔洗頭痕
2. 如果你本身無敏感嘢\無用開secure folder,可以將支那app收入去,一樣唔好連繫到本身
3. 有用secure folder,就裝shelter專for支那app,唔用就freeze左佢。 如果擺入secure folder,你焗比storage權限比佢,分分鐘scan埋你folder入面啲資料
4. 有技術能力就用 matrix+ bridge (wechaty)
做野真係分開電話用好啲
先唔講裝唔裝支那APP 問題
淨係收工後將個工作聯絡既電話掉落袋唔睇已經win
咁呢樣其實唔洗雙機都做到嘅 開個routine直接disable 工作sim同freeze work profile都搞掂
One ui自帶係咪冇直向app drawer
強國琴日推更
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞