Samsung Galaxy 集中討論區 (102) 優秀但送中 千祈唔好用3星 白卡勿入

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
s20+係真旗艦,mon靚啲
Dynamic Amoled 2X Vs Super Amoled
2k+60hz/1080p+120hz Vs 1080p 120hz
6.7" Vs 6.5'
曲Mon Vs 平Mon
相機差dd
12GB ram Vs 8GB ram
Gorilla Glass 6 Vs Gorilla Glass 3
唔介意畀多啲錢嘅,建議上note 20 ultra,我手上面部n20u好正
曲面
屌係wo, 唔記得左e+興係carousell放野
冇s10咁曲啦
S20係嘅 但係N20U都係好曲
要方正,就一定要曲啲先可以做到無邊框
殘疾120hz
其實睇番n10 n20上面條邊唔係曲mon都好窄
我個人鍾意曲Mon,靚好多
一拎出街已經知係galaxy note
玩過fd果部,一入youtube即刻跌去60hz
有時album都會60同120之間跳
竟然唔係全局
hold咗幾秒就會冇咗120hz
keep住掃mon就一直120hz
上網睇過s20 amoled 有減藍光
對比屋企人部a51 / lcd舊手機, s20 塊mon有d 偏黃/綠 係唔係正常
咁咪仲好 慳電啲
s20+原裝透明套會有少少阻住由上面掃落黎/下面掃上去...
正常
A51同LCD太冷色 睇落唔舒服 反而S20 AMOLED易睇啲 色準都高啲
係,越新既機就越黃/綠
尤其低亮度/黑暗環境下睇更明顯
Dynamic Amoled既Flag ship都會
所以你見note 20 同 s20FE 冇呢個問題
想問依加三叔啲新機root仲使唔使插sim等7日,以前用過好麻煩
點解要root?
犧牲咁大
下唔root點用
真心問
仲有乜嘢需要用到?
冇ROOT過好耐
root咗成堆銀行俾錢野用唔到點用
Cmd、host file、黑域、鈦備份,同埋啲小功能

Btw想問下師兄s20+曲mon用Uag套保唔保護到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞