Samsung Galaxy 集中討論區 (102) 優秀但送中 千祈唔好用3星 白卡勿入

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
係咩咁點樣可以check到夠電有幾多mah,買左3日睇到少左好想去換
見個聯絡地址係廈門
我s10,用accubattery,正常3400mah
新機頭幾日果陣試3100
而家部機用左1年半,得返2600
而家d 機係唔係都係唔足電...
而家係咪最近an11
靚就靚,但支那制
可唔可以俾d意見我用緊note9 2年了,除左舊電冇咁襟用之外都冇咩投訴,但又身痕想換機,換機應該係s20+/note20 iltra中間揀,定係用3舊水換電再戰
換電就夠
慳返D錢等NOTE21
係呢個
自拍鏡同水平儀都唔work,同埋有時night sight冇做到denoise咁,所以之前一直用開7.2.010,但而家用唔到冇計
我s10e已經up左
係咪之前出架?
同問
正常,用AccuBattery測都係得8成半到9成左右
換左note20 ultra冇投訴
120hz係另一個世界
你部機指紋個位冇甩色咩?
我個陣就係頂唔順部機變黃mon先換機
個指紋係我唔換機既主因unu unlock得好快,同埋佢個位其實好啱揸緊車用,用食指unlock部機可以揸穩d
不過而家應該唔會再出呢個design
要筆: N20U
唔要筆: S20+
S9同Note 9更新到Android 10就止步了
我新機 S10 啱啱叉左第一次電 (唔計買返黎第一次叉),由 41 到 81% 估值有 32xx mah (98%)。
不過呢啲應該叉多幾次先凖,而且新機新電,要用耐幾日,電池先達到最佳狀態。

10+ 更新完左下角無左快速轉語音輸入,有冇人一樣
咩keyboard 嚟?
想買部samsung 做副機
買s20+ 好定等s21+
s20+啦,六千尾可以享受到flagship
S20 Ultra 好唔好??? 我見冇人討論咁....
自從Note 20 Ultra之後
S20 Ultra喺市場上已經變咗雞肋
S20U 大 重 激凸 影相真係....
比得起呢個價錢既會買N20U, 起碼改善左D

唔想咁貴既會睇自己荷包去買S20+/S20/FE
只計5G機 2021應該好多5G中低階機仲多選擇
覺得三星A71 5G唔出行貨真係想清左批4G機佢
依家買老母機都開始要諗係咪買5G
我發覺5G呢個名喺老人家層面嚟講都算幾入屋
科技盲都噏得出5G係大嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞