【後宮/奇幻/神話】末日前,我把惡魔少女誘拐回家(5)

1001 回覆
187 Like 2 Dislike
頭先睇完唔記得留名,

朕知道了
有文未
黑貓記唔記得我

你個名咁特別,我唔記得既話係我唔好

其實巴打可唔可以俾d提示我

其實我改左名 睇下你有冇亂認人 留名
姐係蘇梓我嘅手上嘅係真正嘅約櫃?
咁真正嘅約櫃有冇一啲勁嘅能力咖?

唔知呢
蘇師父一定會用契約救小娜娜

蘇哥唔可以無左小娜娜
怕被滅口

蘇哥而家勁左d,無咁易有事既
我記得本書你簽左黑貓c

搵個短d既筆名,寫起上黎無咁攰
頭先睇完唔記得留名,

朕知道了

皇上你好
有文未

今晚
黑貓記唔記得我

你個名咁特別,我唔記得既話係我唔好

其實巴打可唔可以俾d提示我

其實我改左名 睇下你有冇亂認人 留名

我記性差,所以通常都會答唔記得
深入陣地,真係死左都唔知咩事
深入陣地,真係死左都唔知咩事

蘇哥話晒都係教會既人,希望教會唔會對佢點
push
push

有翅膀的黑貓
冇JJ的黑貓絲
push

有翅膀的黑貓
冇JJ的黑貓絲

你就冇JJ的愛麗絲
我準備好啦,我要斷
我準備好啦,我要斷

未有咁早,等黑貓食飽先
我準備好啦,我要斷

未有咁早,等黑貓食飽先

文呢
我準備好啦,我要斷

未有咁早,等黑貓食飽先

死肥貓快d出文比我斷
等緊小娜娜

「原來如此。蘇梓我先生,你有什麼要求嗎?」庇護十三世氣定神閒的,慢慢就坐到對面,又用手勢示意蘇梓我繼續說。

「我只想知道真相,為什麼正教需要發動如此大規模的聖戰來奪取香港?聖教和正教之間究竟有什麼衝突非要弄個你死我活不可?」

「這不是問錯人了嗎?我也想問正教的牧首為何要侵略香港教區呢。」

「彌賽亞再臨,對吧?」蘇梓我記得彼列公爵說過三大教會正互相爭奪某東西讓「彌賽亞再臨」。

「那又是什麼意思呢?」但庇護十三世似乎看穿蘇梓我只不過虛張聲勢,沒有被他套到話。

然而蘇梓我也不甘示弱,「難道天使對你們真的不重要了嗎?我不知道真相的話是絕對不會罷休的。」

「你剛才這番話,可以理解為你正在用天使來威脅教廷嗎?」庇護十三世一副笑裡藏刀的臉,彷彿語言的利刃隨時要刺破蘇梓我的喉嚨一般。

「我不會說是『威脅』,只不過是『交易』而已。」蘇梓我也是充滿信心地對答,毫不怯場。

「呵呵,你剛才不是說過天使是潘主教用生命交託的東西,你自然不負所託所把天使送回梵諦岡嗎?」

「哈哈,我只是說會送回來,但沒有說過是無條件啊。」

「這是強詞奪理,就不能成熟一點嗎?」
斷呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞